Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.


ΙΙΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.)
 
13° Πανελλήνιο Συνέδριο
 
Αθήνα 14 Οκτωβρίου 2012
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Αθήνα σήμερα την 14η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 15.00΄, τα μέλη του 13ου Συνεδρίου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνεδρίου κ. Θεοφίλου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
και την διεξαγωγή συζητήσεως και ανταλλαγή απόψεων,
Ομοφώνως
Αποφάσισαν και ενέκριναν το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος το οποίο έχει ως εξής:
 
1. Αποτίουν φόρο τιμής, στους αστυνομικούς που θυσιάσθηκαν στο βωμό του καθήκοντος στον αγώνα τους κατά αδίστακτων εγκληματιών και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την συμπαράστασή τους προς τους συγγενείς και τους συναδέλφους τους.
2. Εκφράζουν την κατανόησή τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους εν ενεργεία συναδέλφους τους, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους τάξεως, ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης, στους πολίτες.
3.Εκφράζουν την αγανάκτησή τους σε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια που πλήττει το κύρος και το ηθικό των αστυνομικών καθώς για τις απαράδεκτες γενικεύσεις μεμονωμένων ενεργειών επίορκων αστυνομικών με απώτερο στόχο την απαξίωση του συνόλου των αστυνομικών.
4.Ανησυχούν για τη μεγάλη κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας. Ανησυχούν για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, για τις ιταμές προκλήσεις, για το δυσθεώρητο χρέος, για την έκταση της ανεργίας, για την κλιμάκωση της εγκληματικότητας και τις ακραίες μορφές βίας, για το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, ανομίας και ατιμωρησίας, για τη μεγάλη κρίση θεσμών και αξιών.
5. Καταδικάζουν κάθε πολιτική που δεν συγκρούεται με το λαϊκισμό, το πελατειακό σύστημα, τις συντεχνίες και τα κατεστημένα συμφέροντα. Που δεν κηρύσσει ανένδοτο αγώνα κατά μεγαλύτερης ελληνικής παθογένειας της φοροδιαφυγής και κάθε μορφής διαφθοράς, αδιαφάνειας και παρασιτισμού. Που προστατεύει τους ισχυρούς εις βάρος των αδυνάτων, που διατηρεί ακόμα προνόμια και ασυλίες. Που εθνικοποιεί τις ζημιές και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη.
6.Καταδικάζουν την «επιλεκτική» πολιτική που μετακυλίει όλα τα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους, στα μεσαία και μικρά εισοδήματα, στους πλέον αδύναμους πολίτες, που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο άλλες κατηγορίες και κυρίως αυτούς που έχουν την πρωταρχική ευθύνη για τη δημιουργία της.
7.Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις αλλεπάλληλες άδικες και οριζόντιες περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εργασίας τους και το μέγεθος της προσφοράς τους. Παραβλέπεται ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σ’ ένα αδυσώπητο και διαρκή πόλεμο με το έγκλημα και τις ακραίες μορφές βίος, ότι μάχονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν το αίμα τους για να προασπίσουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Παραγνωρίζεται ότι οι αστυνομικοί είναι η χαμηλότερα, με τεράστια διαφορά, αμειβόμενοι, έναντι όλων των άλλων των κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων.
8. Καλούν την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη να υπερασπιστούν με σθένος και αποφασιστικότητα τα οκονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο νέο σύστημα ασφάλισης των εργαζομένων, να προστατεύσουν τα κεκτημένα δικαιώματα και να επιδιώξουν την δημιουργία νέου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, στο οποίο να υπαχθούν τα υφιστάμενα Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Κάθε άλλη λύση που θα υποβαθμίζει και θα φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα θα μας βρει αντιμέτωπους.
9. Εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για την άμεση ενεργοποίηση του Νόμου που προβλέπει τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α), που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων των αστυνομικών.
10.Πιστεύουν ότι κανένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας δεν μπορεί να πετύχει όταν διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και την κοινωνική αδικία, όταν το εθνικό συμφέρον και η εθνική ομοψυχία δεν τίθεται υπεράνω οιουδήποτε άλλου συμφέροντος, όταν η διοίκηση δεν ασκείται δια του παραδείγματος, όταν δεν προσωποποιείται η ευθύνη, όταν κυριαρχεί η αφερεγγυότητα, η αναξιοκρατία, η ανομία και η ατιμωρησία.
11 Δηλώνουν όλοι οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας σε αρραγή ενότητα και ομοψυχία με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, ότι δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα και ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, μέχρι η δικαιοσύνη να γίνει πράξη, γιατί πάνω από όλα θέλουν την Πατρίδα μας περήφανη μαζί με το λαό της.
12. Τέλος εξουσιοδοτούν το Προεδρείο του Συνεδρίου να υποβάλει το παρόν προς όλους νους αρμοδίους φορείς.
 
Για τα μέλη του Συνεδρίου
 
Ο Γενικός Γραμματέας                                                 Ο Πρόεδρος
 
    Γρηγόριος ΔΟΥΜΕΝΤΖΙΑΝΟΣ                                Θεόφιλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
               Αντισ/γος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.                                  Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.