Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση ΥΦΕΘΑ για το μέρισμα του ΜΤΣ



Με αφορμή τις τελευταίες περικοπές στο μέρισμα του Μ.Τ.Σ. και σε συνέχεια των οικονομικών μέτρων που προτείνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει καταλάβει μεγάλη ανησυχία τους μερισματούχους του Μ.Τ.Σ. σε ότι αφορά το μέλλον του ταμείου και τη συνέχιση της κανονικής καταβολής τόσο των μερισμάτων όσο και των λοιπών υποχρεώσεών του(ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΣ). 
Την ανησυχία έρχονται να ενισχύσουν φήμες για διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών για σκληρότερα μέτρα σε βάρος των μερισματούχων, για τις οποίες το περιβάλλον του ΥΦΕΘΑ έκανε σχετική ανακοίνωση που φέρει τον χαρακτήρα χρησμού του Δελφικού Μαντείου. Η ανάγνωσή της δίνει τη δυνατότητα διπλής ερμηνείας και το μόνο που απομένει είναι να ευχηθούμε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ.. (Σ.Σ.)

Τη σχετική είδηση, που ακολουθεί, διαβάσαμε σε ανάρτηση του onalert.gr:


ΜΤΣ:"Δεν θα σταματήσει η καταβολή μερίσματος", λένε από το επιτελείο Καράμπελα

“Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το μέρισμα του ΜΤΣ και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένας λόγος για να σταματήσει η καταβολή του”, διαβεβαιώνουν από το υπουργικό επιτελείο του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα.

Ο ΥΦΕΘΑ ο οποίος έχει αναλάβει το τεράστιο θέμα των μετοχικών ταμείων απάντησε μ΄ αυτό το τρόπο στις “διαρροές” από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες για την επόμενη τριετία η καταβολή μερίσματος πρέπει να διακοπεί.

Μακάρι να δικαιωθεί ο Καράμπελας, ο οποίος πάντως τουλάχιστον αντιδρά σε κάθε ερέθισμα και σε κάθε πληροφορία που δημοσιοποιείται για τέτοια θέματα.