Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

"Ημέρα τιμής των αποστράτων" 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

 



(Από το Δελτίο τύπου της Γ.Α.Δ.Θ.)

 Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.30, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο εορτασμός της «Ημέρας προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (διαφοροποιημένο από των προηγούμενων ετών λόγω των περιοριστικών μέτρων) περιελάμβανε:

Δοξολογία-Δέηση υπέρ Αποστράτων Αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.




Λιτή εκδήλωση στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ως ακολούθως:

- Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη

- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αντιστράτηγο ε.α. Αντώνιο Μπάμιατζη

- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Αναστασιάδη

- Μικρή δεξίωση.


Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσ/νίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας και ο Β’ Βοηθός της Γ.Α.Δ.Θ., επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος και μέλη Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής-Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και μέλη Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και μέλη Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των Συνδικαλιστικών Σωματείων της Αστυνομίας, Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., καθώς και αντιπροσωπείες προσωπικού της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης.



Ο χαιρετισμός  του Προέδρου του Συνδέσμου μας,

κ.Αντώνιου Μπάμιατζη

 Αξιότιμοι κ.κ.Γ.Ε.Α.Β.Ε. – Γ.Α.Δ.Θ. – Γ.Α.Δ.Π.Κ.ΜΑΚ., Ανώτατοι – Ανώτεροι Αξιωματικοί, Αγαπητοί συνάδελφοι.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να γιορτάσουμε την «ημέρα τιμής των αποστράτων», η οποία αφού θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., κάθε χρόνο την γιορτή των Αγίων Πάντων. 

Η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των αποστράτων και χαίρει της εκτίμησής τους, γιατί καταδεικνύει ολοφάνερα ότι η σχέση και το δέσιμο μεταξύ των αστυνομικών είτε στην ενέργεια είτε στην αποστρατεία, είναι τόσο ισχυρό που καμιά δύναμη δεν μπορεί να την σπάσει. Ο ομφάλιος λώρος του Σώματος με το προσωπικό του δεν κόβετε, ούτε διασπάτε.

Είμαστε μαζί σας σε κάθε στιγμή, σε κάθε λεπτό, σας εκτιμούμε, σας αγαπάμε και σας σεβόμαστε. Εκτιμούμε την προσφορά σας στον συνάνθρωπο, στην πατρίδα, στην πάταξη της εγκληματικότητας, στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και είμαστε οι μόνιμοι υπερασπιστές στα υπηρεσιακά σας καθήκοντα.  

Οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι ενεργό, δραστήριο και ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας και είμαστε ευτυχείς που οι πολίτες αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο που προσφέραμε στην πατρίδα.

Είναι γεγονός ότι η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στα δίκαια αιτήματά μας, άσχετα αν μας υποσχέθηκε λύσεις σ΄ αυτά, είτε οικονομικά είτε κοινωνικά, αλλά είμαστε διατεθειμένοι με τη δική σας στήριξη και συμπαράσταση να δώσουμε τους αγώνες μας με αξιοπρέπεια, πιστοί στις αρχές μας και την αγάπη μας για την πατρίδα και πιστεύουμε ότι στο τέλος το δίκαιο θα νικήσει.

Κ.Επιθεωρητά εκφράζουμε ειλικρινά την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμησή μας στο εκτελούμενο έργο από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες σας και λυπούμεθα με τις τυχόν απώλειές σας.

Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή εκδήλωση και σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους απόστρατους, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ σ’ όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ..

Σας ευχαριστώ.