Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έτους2022


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα:11.00΄, όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού.

Η Γ.Σ. φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, στον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Θεοχάρη 2 και Τσιμισκή, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του covid-19.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συνδέμου κ.Μπάμιατζη Αντώνιου και ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας, κ.Σαββίδης Στέργιος επιμελήθηκε της διαδικασίας ορισμού Προέδρου και Πρακτικογράφου της Γενικής Συνέλευσης, από την οποία ομόφωνα εξελέγησαν οι κ.κ.ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ Θεολόγος και ΓΙΑΝΤΣΟΣ Ιωάννης, για τις αντίστοιχες θέσεις.

Στο προοίμιο της Ημερήσιας Διάταξης, έγινε η βράβευση των τέκνων των μελών του Συνδέσμου που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. τα εκπαιδευτικά έτη 2020-2021 και 2021-2022.

Η βράβευση περιλάμβανε όπως έχει πλέον καθιερωθεί, αναμνηστικό δίπλωμα, ένα αντίτυπο από τα βιβλία της βιβλιοθήκης του Συνδέσμου μας και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Βραβεύθηκαν κατ΄ αλφαβητική σειρά οι: α)Ιωαννίδης Αντώνιος του Αλεξάνδρου(Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σχολή Μηχανικών – Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος), β)Λαφτσίδης Νικόλαος του Ιωάννη(Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), γ)Μαρμαρίδης Ευάγγελος του Γεωργίου(Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών – Τμήμα Βαλκανικών,Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών), δ)Μαρμαρίδου Ανδρονίκη του Γεωργίου(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Θετικών Επιστημών – Τμήμα Χημείας), ε)Παπαδόπουλος Γεώργιος-Ραφαήλ του Ιωάννη(Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολυτεχνική Σχολή – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) και στ)Τσολάκη Βασιλική του Γεωργίου(Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Ακολούθησε το κατά την Ημερήσια Διάταξη πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης, κατά το οποίο:

1)    1.-Αναγνώσθηκε η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης έτους 2021, από τον Πρόεδρο αυτής κ.Σακονίδη Γεώργιο.

  2.- Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Μπάμιατζης Αντώνιος, έκανε τον απολογισμό του 2021 και αναφέρθηκε στις προσεχείς προγραμματισμένες δράσεις, αναφερόμενος ιδιαίτερα α)στη συμμετοχή του Συνδέσμου μας στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α. στην Αθήνα το 2021, στις εργασίες του και στα θέματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς προς την Ομοσπονδία, για τα οποία δεν υπήρξε ακόμα ανταπόκριση, β)στη λειτουργία της βιβλιοθήκης του Συνδέσμου και στην προσπάθεια συγκέντρωσης μουσειακού υλικού για λογαριασμό του υπό ίδρυση μουσείου της Γ.Α.Δ.Θ., γ)στην προγραμματισμένη 4ήμερη εκδρομή στην Ανατολική Ρωμυλία και στην πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για προγραμματισμό και πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών  σε μηνιαία βάση.

Κλείνοντας ζήτησε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης την παράταση της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου κατά ένα τρίμηνο, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου, εντός του καθοριζομένου χρονικού διαστήματος από το καταστατικό του Συνδέσμου, πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα.

  3.- Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ.Σαββίδης Στέργιος αναφέρθηκε συνοπτικά στα πεπραγμένα του Συνδέσμου για το 2021, που αποτελούν συνέχεια των κοινωνικών, κοινωφελών και φιλανθρωπικών δράσεων που έχουν παγιωθεί και παρουσίασε τα συγγράμματα της Π.Ο.Α.Σ.Α. και των μελών του Συνδέσμου που  διατίθενται για δανεισμό από τη βιβλιοθήκη του Συνδέσμου και προς πώληση από τους συγγραφείς τους.

4)   4.- Το σώμα ενέκρινε τα παραπάνω και απάλλαξε ομόφωνα από των ευθυνών τους το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή. 

5)   5.-  Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τροποποίησης- επικαιροποίησης του καταστατικού του Συνδέσμου όπως είχε παρουσιαστεί και στη Γενική Συνέλευση του 2021 και για το οποίο ζητήθηκαν προτάσεις από τα μέλη και παρουσίασε τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τα υπό τροποποίηση άρθρα που αφορούν συνοπτικά στα εξής:

 α) χορήγηση δελτίου ταυτότητος – βεβαίωση στα μέλη

 β) απονομή τίτλου επιτίμου

 γ) διευκρινήσεις για τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη

 δ) ετήσια συνδρομή των μελών

 ε) διαχείριση πόρων του Συνδέσμου

στ) εκπροσώπηση Συνδέσμου στις συνεδριάσεις της Π.Ο.Α.Σ.Α.

 ζ) απαλοιφή περιορισμών για τη θέση του Προέδρου του 

     Συνδέσμου(πλέον άπαντα τα μέλη, ανεξαρτήτως βαθμού 

     αποστρατείας θα έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας)

 η) ύπαρξη Δικαστικού Αντιπροσώπου στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου  

      και τροποποίηση διαδικασιών που απορρέουν από αυτήν

 θ) αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από το Δ.Σ.

 ι) απαγόρευση εμπλοκής μελών του Δ.Σ. σε βουλευτικές και εκλογές

    τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας τους

ια) επικαιροποίηση συναλλαγών ταμία  και ενεργειών Γενικού Γραμματέα   

Άπαντες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των άρθρων του καταστατικού έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από το σώμα της γενικής συνέλευσης και θα δρομολογηθεί η τροποποίηση αυτού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επισήμανε πως όποτε τα μέλη έχουν προτάσεις για τροποποίηση του καταστατικού, μπορούν να τις καταθέτουν προς επεξεργασία και παρουσίαση στις Γενικές Συνελεύσεις.

6)   6.- Τέθηκαν ερωτήσεις από τα μέλη οι οποίες κατά περίπτωση  απαντήθηκαν ή σημειώθηκαν για περαιτέρω ενέργειες και για ακόμα μια φορά συζητήθηκε η δυσμενής αντιμετώπιση των αποστράτων στο 424 Γ.Σ.Ν..

            

Ακολουθεί επιπλέον αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό:

Στο αναλόγιο ο Γεν.Γραμματέας κ.Σαββίδης Στέργιος, όρθιος ο Πρόεδρος κ.Μπάμιατζης Αντώνιος και
καθήμενοι (από αριστερά) ο κ.Γιάντσος Ιωάννης(πρακτικογράφος) και
ο κ.Αμαξόπουλος Θεολόγης(πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης) 
 




Ο Πρόεδσροςκ.Μπάμιατζης Αντώνιος


Ο Γεν.Γραμματέας κ.Σαββίδης Στέργιος








Φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις


Η βράβευση του κ.Ιωαννίδη Αντώνιου από τον Πρόεδρο
κ.Μπάμιατζη Αντώνιο


Για τον κ.Λαφτσίδη Νικόλαο, έλαβε ο πατέρας του Ιωάννης 
από τον Αντιπρόεδρο κ.Παπανικολάου Δημήτριο



Η βράβευση του κ.Μαρμαρίδη Ευάγγελου από το μέλος
του Δ.Σ. κ.Ντομάζη Μαργαρίτη




Η βράβευση της καςΜαρμαρίδου Ανδρονίκης από το μέλος
του Δ.Σ. κ.Παντελάκο Γεώργιο




Για τον κ.Παπαδόπουλο Γεώργιο, έλαβε ο πατέρας του Ιωάννης 
από τον Ταμία κ.Βαρσάμη Ιωάννη



Η βράβευση της κας Τσολάκη Βασιλικής από τον
Γεν.Γραμματέα κ.Σαββίδη Στέργιο