Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Π.Ο.Α.Σ.Α. της 6-4-2016

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6-4-2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας   Βορείου   Ελλάδος.  
 Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συνδέσμων-Ενώσεων  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας των Νομών Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Εορδαίας, Ξάνθης, Κοζάνης, Πιερίας, Σερρών, Κιλκίς, Τρικάλων, Καβάλας, Χαλκιδικής, Δράμας και Λάρισας.  
 Στην Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Πέλλας κ.Θεοδωρίδης Θ., ο Δήμαρχος   Έδεσσας   κ.Δ.Γιάννου,   ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ.Δ.Μπίνος, ο  Αστυν.Δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Πρόεδρος   Αποστρ.Αξ/κών Στρατού Ξηράς κ.Στούμπος Κ., ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α. Τ.Δ. Πέλλας κ.Μπάτσιος Κ..


 Το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. εκπροσώπησαν  ο  Πρόεδρος της κ. Χριστακόπουλος Ευ., ο β΄ Αντιπρόεδρος κ.Μπέττας Δ., ο Ειδ. Γραμματέας και Νομ.Σύμβουλος κ.Καλογιαννάκης Ν. και ο γ΄ Αντιπρόεδρος κ.Σανδραβέλης Ι..
      Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ.ΣΑΚΟΝΙΔΗΣ Γ. και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ Στ., ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ Αντ. και ΣΑΒΒΙΔΗΣ Στ..  
  Κατά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης και μετά από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς των καλεσμένων, έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Π.Ο.Α.Σ.Α. για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν, τις παρεμβάσεις και τις συναντήσεις του Δ.Σ. με αρμόδιους φορείς για προώθηση-επίλυση όσων αφορούν στους απόστρατους και ακολούθως έγιναν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες συνέδρους τόσο επί των θεμάτων που αναφέρθηκαν από τους ομιλητές όσο και επί πλέον θεμάτων που αφορούν σε οργανωτικά, οικονομικά, θεσμικά θέματα, στο διεκδικητικό πλαίσιο των αποστράτων καθώς και στο πλαίσιο αντίδρασης στα διαφαινόμενα μέτρα της κυβέρνησης που θα επιφέρουν επί πλέον περικοπές στις συντάξεις. 
Ο Πρόεδρος κος Σακονίδης κατά την εισήγησή του
     Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Συνδέσμου μας κ.Σακονίδη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επικείμενη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας το κλίμα και τις απόψεις του Συντονιστικού, στο οποίο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Α., αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων κυρίως οικονομικών, των οποίων η διευθέτηση χρονίζει και ενημέρωσε για την εξέλιξη σε οικονομικά προβλήματα τα οποία ανέκυψαν και από προσωπική του παρέμβαση προς τους αρμοδίους, οδεύουν προς την καλύτερη δυνατή διευθέτηση.
       Η Συνδιάσκεψη έληξε με κάλεσμα προς τους συνέδρους να συμμετάσχουν μαζικά,  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 15ης Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
  Γενικότερα το κλίμα της Συνδιάσκεψης ήταν θετικό, ανταλλάχθηκαν απόψεις, κατατέθηκαν προτάσεις και έδρασε ως μοχλός βελτίωσης της λειτουργίας   της Ομοσπονδίας.
       Τέλος πρέπει να επισημανθεί η άριστη φιλοξενία του τοπικού, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πέλλας, η οποία επισφραγίσθηκε με την παράθεση γεύματος στους συνέδρους, σε ταβέρνα της Έδεσσας.