Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η τρόϊκα θα κρίνει τι θα γίνει με την απόφαση του ΣτΕ - Τι προκύπτει από τις επαφές Σταϊκούρα (πηγή:www.onalert.gr)

Ποια είναι η ουσία από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας και απόστρατους για το θέμα της απόφασης του ΣτΕ; “Περιμένουμε την τρόϊκα”.

Αν και δεν ειπώθηκε δημόσια, αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση όσων συμμετείχαν στις συναντήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα που η τρόϊκα έρχεται στην Αθήνα, θα κριθεί επί της ουσίας τι θα γίνει και με την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ για τους δικαιωμένους στρατιωτικούς ,το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και τους απόστρατους.



Οι τροϊκανοί να θυμίσουμε μέσω του κ. Τόμσεν είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση να κρατήσει κάποιο “μαξιλάρι” ασφαλείας για τις αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις. Όλα δείχνουν ότι αυτό δεν έγινε και τώρα η κυβέρνηση έχει ένα θέμα για να βρει τα 600 εκατομμύρια που υπολογίζει ότι χρειάζονται. Για να είμαστε πιο ακριβείς το πρόβλημα δεν είναι να τα βρει ,όσο να πείσει τους τροϊκανούς να δώσουν πράσινο φως για να τα δώσει.

Αυτό που μένει είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει από τη γωνία στην οποία την έχει στριμώξει η απόφαση του ΣτΕ. Τα σενάρια για την έξοδο κάθε μέρα και διαφορετικά. Προκύπτουν από τους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών. Το τελευταίο λέει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στους δικαιωμένους στρατιωτικούς να μην πάρουν αναδορμικά τα ποσά που τους οφείλονται και απλά να επιστρέψουν οι αποδοχές τους στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012.