Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση κορυφής.....!!!

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Λαβδής
                                  


 Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Ιουνίου, στην Αθήνα, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, στα πλαίσια του οποίου έγιναν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.
       Το Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Λαβδής Δημήτριος και το Μέλος του Δ.Σ. κος Μπάμιατζης Αντώνιος. Ο κος Λαβδής Δ. ο οποίος ήταν και υποψήφιος, εκλέχθηκε τελικά μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.ΣΑ. και στο εξής ο Σύνδεσμός μας θα έχει την ευκαιρία να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ανάδειξη και επίλυση θεμάτων που  απασχολούν τους απόστρατους.
       Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, με την ευκαιρία της μετάβασής του στην Αθήνα, επεδίωξε και μια συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κο Τσακνάκη Δημήτριο στο γραφείο του στο Α.Ε.Α..
    Η παλαιότερη συνεργασία των δύο ανδρών, απεδείχθη άριστος αρωγός για την συνάντηση και συνετέλεσε στην κατανόηση από πλευράς του κου Αρχηγού όσων παρατέθηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας. 
        Κυρίαρχο θέμα φυσικά, αποτέλεσε η επικείμενη εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ.
Πέραν τούτου, που άλλωστε δεν άπτεται της αρμοδιότητας του κ.Αρχηγού, όμως απασχολεί το σύνολο των ε.ε. και ε.α. Αστυνομικών, τέθηκαν υπόψη μια σειρά θεμάτων και προτάσεων για την επίλυσή τους, που ο κ.Αρχηγός δεσμεύτηκε να συμβάλει καθοριστικά στην προώθησή τους. Ενδεικτικά μερικά εξ' αυτών είναι:
      α) ο εμπλουτισμός του προγράμματος εορτασμού της "Ημέρας προς τιμή των αποστράτων", ώστε               να ανταποκρίνεται και να αποδίδει τη δέουσα τιμή στην προσφορά του προσωπικού, χωρίς να                 δημιουργείται ιδιαίτερη δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Α.Ε.Α.,      
     β) η επίσπευση της διαδικασίας κράτησης των συνδρομών των μελών των Συνδέσμων και                          Ενώσεων Αποστράτων από το              Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., η καθυστέρηση της οποίας προκάλεσε   
         δυσλειτουργίες ενώ θα έπρεπε να είχε οριστικοποιηθεί εντός του 2013,
      γ) η έκδοση Ειδικού Δελτίου Αποστράτων από το Α.Ε.Α. για όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως                     βαθμού,
      δ) η μετατροπή της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ώστε να αποτελέσει                     καίριο παράγοντα στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στους απόστρατους.   

          Ο κος Αρχηγός δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όσα δίκαια απασχολούν τους απόστρατους και υποσχέθηκε τη διαρκή συνεργασία του και στο μέλλον για όσα άπτονται της αρμοδιότητάς του.