Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. - Νέο ξεκίνημα........

με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο....!!!

   Α.- Μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης Ιουνίου 2014 και κατά το καταστατικό της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., την 8η Ιουλίου 2014, προσκλήθηκαν οι εκλεγέντες, από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, κ.Χριστακόπουλο Ευάγγελο, προκειμένου να "συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Δ.Σ." . 
   Από την προβλεπόμενη διαδικασία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κ.Λαβδής Δημήτριος εξελέγη Β΄Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με την αρμοδιότητα του "Υπευθύνου των Συνδέσμων της επαρχίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην μαζικοποίηση-ανανέωση και οικονομική αυτοτέλεια αυτών και την εν γένει λειτουργία τους".  

    Το νέο Δ.Σ., μετά το πέρας της συνεδρίασης εξέδωσε το ακόλουθο  ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.


                                                                 Αθήνα 8 Ιουλίου 2014
                                  ΨΗΦΙΣΜΑ                       
Αναλαμβάνουμε  τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη , για την Πατρίδα και τον Κλάδο μας , χρονική στιγμή . Οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειές τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνείδησής τους και έχοντας ψηλά το αίσθημα της προσφοράς στη Πατρίδα , επί μια πενταετία περίπου υπέφεραν αγόγγυστα, προσφέροντας από το υστέρημά τους.
Συμμετείχαν και με το παραπάνω στην Οικονομική διάσωση της Χώρας . Η πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε. , η οποία σημειωτέον αναγνωρίζει την ιδιαίτερη προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας –εν ενεργεία και αποστρατεία- στη λειτουργία των Θεσμών και της Δημοκρατίας στη Χώρα μας , διαπιστώνει ότι έχουμε αδικηθεί από την Πολιτεία και ότι προσφέραμε δυσανάλογα περισσότερα των δυνάμεών μας στο σκοπό της Οικονομικής Σωτηρίας της Πατρίδας μας. Ήλθε λοιπόν ο καιρός να κάνει και η Πολιτεία το χρέος της προς εμάς .
Κατόπιν τούτου ζητάμε :
1.      Άμεση υλοποίηση της Απόφασης του Σ.τ.Ε. .
2.       Η υλοποίηση αυτή να γίνει στα πρότυπα της υλοποίησης αντίστοιχης απόφασης για τους δικαστικούς λειτουργούς.
3.       Να μη θιγεί με κανένα τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο το υφιστάμενο ειδικό Μισθολόγιο των Ενστόλων .
4.       Ν αναδειχθεί το γεγονός ότι η αποκατάσταση μας αφορά αποκατάσταση μιας τεράστιας οικονομικής αδικίας σε βάρος μας και όχι ιδιαίτερη μεταχείριση – παροχή της Πολιτείας προς εμάς , ενάντια σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος καλείται η Κυβέρνηση , ως Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου , και ο κ. Πρωθυπουργός , να πράξουν αυτό που δημόσια έχουν ομολογήσει . Να αποκαταστήσουν την αδικία εις βάρος μας .

   Β.- Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και περί ώρα: 20.00΄ , πραγματοποιήθηκε συνάντηση της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με το Νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. στην αίθουσα "ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ" του Υ.Δ.Τ..
      Κατά την συνάντηση τέθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν κυρίως τους απόστρατους, αλλά και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα. Μεταξύ αυτών ο κ.Αρχηγός δεσμεύτηκε όπως:
 1.- Η συνδρομή των μελών των Συνδέσμων και των Ενώσεων Αποστράτων, θα γίνεται από το           2015 μέσω του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.,
 2.- Θα σχεδιασθεί "ειδικού τύπου Δελτίο Ταυτότητος" για όλους τους αποστράτους, η                       διαδικασία έκδοσης του οποίου θα περαιώνεται από το Α.Ε.Α..
 3.- Θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις των πρώην Σχολών Χωροφυλακής στη Μεσογείων:
      α) με τη λειτουργία Μουσείου
      β) με τη λειτουργία Συνεδριακού Κέντρου
      γ) με τη λειτουργία Λέσχης και
   δ) με τη λειτουργία και άλλων χρήσιμων και αναγκαίων υποδομών.
 4.- Άμεσα θα παρασχεθεί από το Α.Ε.Α., μόνιμο προσωπικό για την γραμματειακή υποστήριξη
 5.- Θα υπάρχει πλέον κοινή διαδρομή των εν ενεργεία με τους εν αποστρατεία αστυνομικούς

    Γ.- Το μήνα Σεπτέμβριο καθορίσθηκε νέα συνάντηση για την αξιολόγηση της όλης κατάστασης και για να σχεδιασθούν οι κινήσεις που απιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων.