Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ημερήσια εκδρομή σε Πέλλα και Οινοποιείο BAENI(Vaeni)


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, η προγραμματισθείσα ημερήσια εκδρομή με κύριο προορισμό το μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς.

Όπως πάντα στις επισκέψεις μας σε αρχαιολογικούς χώρους, είχαμε φροντίσει για την παρουσία
ξεναγού, ο οποίος μας ξενάγησε τόσο εντός του νεόδμητου σχετικά Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας αλλά και στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς, όπου και τα περίφημα ψηφιδωτά της Πέλλας. Είναι εντυπωσιακό πως κάθε αρχαιολογικός χώρος στη χώρα μας έχει να προσθέσει στο γνωστικό μας πεδίο, πλήθος πληροφοριών και δεν αφήνει τον επισκέπτη αδιάφορο. 

Για την "ώρα του καφέ", επισκεφτήκαμε τους καταρράκτες της Έδεσσας. Το φθινοπωρινό τοπίο βοήθησε να απολαύσουμε το διάλλειμά μας στο όμορφο περιβάλλον του παρακείμενου Πολυχώρου ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ.




Η επόμενη στάση μας ήταν το Οινοποιείο ΒΑΕΝΙ του Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ Νάουσα, στην Επισκοπή Νάουσας.  Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις, γνωρίζοντας από κοντά τα στάδια οινοποίησης και εμφιάλωσης και φυσικά βρεθήκαμε στο κελάρι, όπου και δεχτήκαμε χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση και την παλαίωση των κρασιών. 

Για τους επιθυμούντες υπήρχε δυνατότητα γευσιγνωσίας στο χώρο υποδοχής και δυνατότητα αγοράς κρασιών από το πρατήριο της εγκατάσταση. 

Το προγραμματισμένο γεύμα της ημέρας πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα του χωριού Κουλούρα της Βέροιας και ξεκινήσαμε για την επιστροφή με στάση καθ' οδόν για ένα "γρήγορο" καφέ στη Χαλκηδόνα.


 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή. 


1) Από το Μουσείο της Πέλλας και τηΝ Αρχαία Αγορά
























2) Από το Οινοποιείο ΒΑΕΝΙ































3) Από το γεύμα στην Κουλούρα.