Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην 79η Δ.Ε.Θ

05092014astynomia2


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσιάζει την εφαρμογή CyberKid στην Δ.Ε.Θ
(Διαβάστε επίσης τα άρθρα στις σελίδες που αναφέρονται στο τέλος του παρόντος)
Παρουσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Με δράσεις επικεντρωμένες στην ασφάλεια του πολίτη, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τα Πληροφοριακά Περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας
Το «Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας» στεγάζεται σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται δίπλα στον πύργο του Ο.Τ.Ε. Στις ειδικές προθήκες που βρίσκονται εντός του περιπτέρου είναι αναρτημένες αφίσες που θα παρουσιάζουν το έργο εξειδικευμένων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σημαντικές δράσεις για την καθημερινή ασφάλεια του πολίτη.

Στο περίπτερο αναπτύσσονται καινοτόμες δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Τροχαίας. Συγκεκριμένα, εντός και εκτός του περιπτέρου, παρουσιάζονται δύο δράσεις που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από τη νέα σχολική χρονιά. Οι δράσεις αυτές είναι η «Ασφαλής Διαδικτυακή Πλοήγηση» και το «Πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής».
Ειδικότερα έχουν δημιουργηθεί ειδικά desk με πέντε (5) υπολογιστές που θα δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά, να παίξουν “ live ” το παιχνίδι CyberExpert και να ενημερωθούν για την εφαρμογή του Cyberkid και τις δυνατότητες του Cyber Alert . Στο παιχνίδι αυτό ο «μικρός σέρφερ» επιλέγει τον αντίστοιχο χαρακτήρα – άβαταρ (social, internet, email, google κ.λπ.) και ενημερώνεται μέσα από ερωτήσεις για τη σωστή χρήση του Ίντερνετ, ενώ παράλληλα μαθαίνει για τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισή τους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να απαντήσει σωστά όλες τις ερωτήσεις και να αποκτήσει την ταυτότητα του «μικρού σέρφερ». Στους «μικρούς σέρφερ» που θα απαντάνε με επιτυχία στις ερωτήσεις, θα δίνονται και αναμνηστικά δώρα.
05092014astynomia2
05092014astynomia1

Στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου έχει τοποθετηθεί video wall , στο οποίο θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και εικόνα από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνται δεκάλεπτες παρουσιάσεις (δύο ανά ημέρα) από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι μέσα από τη διαδραστική επικοινωνία με το κοινό θα αναπτύσσουν θέματα αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι θα υπάρχει διαθέσιμη ασύρματη σύνδεση διαδικτύου VDSL , με τη χρήση της οποίας το κοινό θα μπορεί να «κατεβάζει» την εφαρμογή Cyberkid στα κινητά του τηλέφωνα και να συμμετέχει σε σχετικούς διαγωνισμούς.
cyberkid.app_.3
Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου, η Τροχαία θα παρουσιάζει το πρόγραμμα προαγωγής της κυκλοφοριακής αγωγής, που ξεκινά από τη νέα σχολική χρονιά στους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με συναπόφαση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Αναλυτικότερα, στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου, με τη χρήση ενός επιδαπέδιου σταυροδρομίου (μουσαμάς), διαστάσεων 4χ7 οι μικροί επισκέπτες της Έκθεσης μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι θα μπορούν να κατανοούν τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Κάθε παιδί θα συμμετέχει στο παιχνίδι είτε ως πεζός είτε ως συνεπιβάτης ή οδηγός. Στόχος είναι μέσα από την εναλλαγή αυτών των ρόλων το παιδί να αντιλαμβάνεται το νόημα της κυκλοφοριακής αγωγής. Για τη συμμετοχή του, κάθε παιδί θα επιβραβεύεται με το «Βραβείο Κυκλοφοριακής Αγωγής» και θα παίρνει δώρο ένα σχολικό τετράδιο που θα περιλαμβάνει και χρήσιμες συμβουλές σε θέματα οδικής ασφάλειας του παιδιού.
Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, θα βρίσκεται εκεί όλες τις ημέρες της Έκθεσης, για να υποδέχεται και να ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με θέματα της Αστυνομίας και να διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρηστικές συμβουλές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ( πατήστε πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση για να μεταβείτε στο άρθρο )