Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πόσοι και από πού «κόβονται» από τη φύλαξη πολιτικών και «επωνύμων»

Πόσοι και από πού «κόβονται» από τη φύλαξη πολιτικών και «επωνύμων»Καλή αρχή...κι αν το ψάξουν λίγο ακόμα, θα βρουν κι άλλους "στόχους" να αφαιρέσουν από την καμπούρα της στοχοποιημένης Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά με λίγη θέληση θα βρεθούν και οι κρυμμένοι υπεράριθμοι ορισμένων Υπηρεσιών. 

Μειώσεις στην υπηρεσία του απλού πολίτη

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια έγινε γνωστό ότι 1500 αστυνομικοί που φύλαγαν επώνυμους αλλά και κτίρια επιστρέφουν στην αστυνόμευση των πολιτών καθώς επίσης 100 αυτοκίνητα που απασχολούσαν και 60 μοτοσυκλέτες.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι προχωράει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε μείωση των αστυνομικών που φυλάνε τον πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα μειώνονται οι αστυνομικοί ως εξής:
- Οι υπουργοί από 8 αστυνομικούς που διέθεταν θα διαθέτουν 5
- Οι υφυπουργοί από 4 θα διαθέτουν 3.
- Οι βουλευτές διέθεταν μέχρι τώρα 1 έως 2 αστυνομικούς και από τώρα στο εξής δεν θα φυλάσσονται.Εξαίρεση θα αποτελούν οι βουλευτές που θεωρούνται στόχοι.
- Οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, που μέχρι πρότινος η φύλαξή τους παρέμενε επί εξάμηνο στους αστυνομικούς ενώ από τώρα και στο εξής η φύλαξή τους θα είναι μόνο για ένα δίμηνο.

Το σύνολο των αστυνομικών που φυλάει τον πρωθυπουργό θα έχει 25 λιγότερους αστυνομικούς ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει 20 λιγότερους αστυνομικούς.

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα διαθέτουν 15 λιγότερους αστυνομικούς, ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες θα διαθέτουν μόνο 3 αστυνομικούς κατά ανώτατο όριο.

Με κοινή απόφαση πρωθυπουργού και υπουργού δημόσιας τάξης παύει στο εξής η φύλαξη των επώνυμων δημοσιογράφων εκτός αν το μέσο στο οποίο εργάζονται διαθέτει 1, 2, ή 3 αστυνομικούς που φυλάνε το κτίριο.