Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Τρισάγιο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΠραγματοποιήθηκε την 19η Μαΐου 2019, όπως γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία οκτώ(8), με πρωτοβουλία της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων, που βρίσκεται στο 6ο χιλ. παλαιάς Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, στα όρια των χωριών Κιμμέρια και Λευκόπετρα.  
Παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, αντιπροσωπειών Συνδέσμων κι Ενώσεων Αποστράτων αλλά και συγγενείς των θυμάτων έλαβε χώρα η σεμνή τελετή η οποία  έκλεισε με μικρή δεξίωση στο χώρο.
Το μνημείο έχει ανεγερθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση πριν από εξήντα χρόνια περίπου, προς τιμή του Ανθυπασπιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μιλτιάδη και του Χωροφύλακα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασίου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 11-2-1947, όταν το Μεταβατικό απόσπασμα Σελέρου έπεσε σε ενέδρα στο σημείο «Μπουλτίστρα», καθώς και των τριάντα δύο (33) Ξανθιωτών Χωροφυλάκων, που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον εμφύλιο πόλεμο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμός μας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ένωσης Ξάνθης, εκπροσωπήθηκε με 3μελή αντιπροσωπεία με τους κ.κ.Σαββίδη Στέργιο, Γεν.Γραμματέα του Συνδέσμου ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι για τον Σύνδεσμο, Κελεπούρα Βασίλειο, Ταμία του Συνδέσμου και Πουλαδάκη Δημήτριο, Αναπλ.Ταμία του Συνδέσμου. 
Είναι χρέος όλων μας να μην ξεχνάμε τα θύματα του καθήκοντος διαχρονικά και να αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς με εκδηλώσεις μνήμης.
Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της κ.Καραμπιπέρη Θεοφάνη, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. 

Ακολουθεί αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό:


Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες









Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ.Καραμπιπέρης Θεοφάνης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ.Καραμπιπέρης Θεοφάνης



Ο Γεν. Γραμμ. του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, κ.Σαββίδης Στέργιος

Ο Γεν. Γραμμ. του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, κ.Σαββίδης Στέργιος

Αναμνηστική της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου μας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξάνθης, (από αριστερά) κ.κ. Σαββίδης Στέργιος, Καραμπιπέρης Θεοφάνης, Πουλαδάκης Δημήτριος και Κελεπούρας Βασίλειος.