Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ της 7-9-2018 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Π.Ο.Α.Σ.Α. ανησυχώντας για την έκβαση των Εθνικών Θεμάτων και με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών , παραθέτει το παρακάτω Ψήφισμα της 7-9-2018
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το ΔΣ της Π.Ο.Α.Σ.Α. με την σύμφωνη γνώμη των Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων της Χώρας, ενέκρινε ομόφωνα το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος, σχετικά με την υψίστης σημασίας εθνικής υπόθεση, της ‘‘Συμφωνίας των Πρεσπών’’, το οποίο έχει ως εξής:

«Με την ‘‘Συμφωνία των Πρεσπών’’ της 17ης Ιουνίου 2018, συμφωνήθηκε και παραχωρήθηκε από την ελληνική πλευρά, το όνομα της Μακεδονίας, η Μακεδονική ιθαγένεια και η Μακεδονική γλώσσα στην ΠΓΔΜ, τα οποία αποτελούν τα κύρια αρνητικά στοιχεία της Συμφωνίας, καθώς είναι καταφανείς οι δυσμενείς συνέπειές τους, για το μέλλον του Κράτους μας και των πολιτών του.
Ακόμη συμφωνήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία να υποστηρίξει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς, όπου είναι μέλος η ίδια.
Πλέον αυτών και μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία ανακύπτουν διάφορα προβλήματα, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται, η δημιουργία κοινής Επιτροπής επανεξέτασης των ιστορικών, εκπαιδευτικών, αρχαιολογικών και λοιπών θεμάτων των δύο Κρατών τα σήματα των ιδιωτικών επιχειρήσεων, η φημολογούμενη παροχή διευκόλυνσης εξόδου των Σκοπιανών στο Αιγαίο, καθώς είναι περίκλειστο κράτος κ.τ.λ.
ΕΠΕΙΔΗ η Συμφωνία είναι δυσμενής και ετεροβαρής για τα συμφέροντα της Χώρας και του Έθνους μας, καθώς ‘‘χαρίσαμε’’ στους Σκοπιανούς τα βασικά διπλωματικά μας όπλα, έναντι άγνωστων ανταλλαγμάτων, 
ΕΜΕΙΣ οι Απόστρατοι, 
που υπηρετήσαμε την Ελληνική Κοινωνία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τη ζωή μας κάποιες φορές,
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
 την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο της υπογραφείσας Συμφωνίας και ιδίως στα μέρη της, που αναφέρονται στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της Μακεδονικής ιθαγένειας και Μακεδονικής γλώσσας, συντασσόμενοι με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, που αντιτάχθηκε στη βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία και συνεργαζόμενοι μαζί του στον κοινό αγώνα, όπως έχουμε υποχρέωση, 
ΚΑΛΟΥΜΕ 
τα Μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου, να μην κυρώσουν τη Συμφωνία, όταν έλθει για ψήφιση στη Βουλή, σεβόμενοι την εκφρασθείσα βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και της Ομογένειας, καθώς και την αιματοβαμμένη ιστορία της Μακεδονίας μας, των ηρώων και μαρτύρων μας. 

Το ΔΣ της Π.Ο.Α.Σ.Α. εξουσιοδοτείται να υποβάλει το παρόν στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον κ. Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα Πολιτικά Κόμματα»