Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσμός μας, όπως είχε ανακοινώσει, συμμετείχε στο συλλαλητήριο  της Θεσσαλονίκης την 21η Ιανουαρίου 2018, στο οποίο κατευθυνθήκαμε οργανωμένα από τη Λ.Α.Φ.Θ. με όσους μπόρεσαν να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο συνάντησης, αλλά και με πολλούς άλλους συμμετέχοντες - μέλη, όπως διαπιστώθηκε από τις πολυάριθμες προσωπικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που λόγω της μεγάλης προσέλευσης έφτασαν μεμονωμένα στο χώρο. 
    Η προσέλευση του κόσμου τόσο από τη Μακεδονία, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές, κυρίως της ηπειρωτικής χώρας  και της συμβολικής παρουσίας ομάδας κρητικών "αλογατάρηδων" ήταν μεγαλύτερη από κάθε πρόβλεψη.    
   Ως η μεγαλύτερη "μη κομματική" εκδήλωση, είχε ως κύρια χαρακτηριστικά τα εξής: 

     1) ήταν αυθόρμητη 
   2) εξέφρασε την αγωνία όλων για το αποτέλεσμα των συνομιλιών που αφορούν στην ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπιανών και στην απαλειφή των αλλυτρωτικών τους διαθέσεων,
     3) δήλωσε σθεναρά την άρνηση των συμμετεχόντων, αλλά και πολλών άλλων που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν, στην με οποιοδήποτε τρόπο, χρήση του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του σε απλή ή σύνθετη ονομασία. 
  Σε πείσμα όλων όσων αρνήθηκαν να στηρίξουν την εκδήλωση(εκκλησία, φορείς, κόμματα, ΜΜΕ κλπ), όσων την υποβάθμισαν στη συνέχεια, όσων την απαξίωσαν,  το πλήθος  που προσήλθε και αποχώρησε ειρηνικά,  έστεψε με απόλυτη επιτυχία το συλλαλητήριο κι έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
  














Πατήστε πάνω στους συνδέσμου για προβολή βίντεο:

Βίντεο 1:
https://www.facebook.com/vasilis.kelepouras/videos/1996030764000217/

Βίντεο 2:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=NacsfDb6lBQ