Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου

     Είναι πλέον γνωστό σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας και όχι μόνο, ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου έχει αναπτύξει δράσεις που αποσκοπούν στην μερική ανακούφιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, μια που η οριστική επίλυσή τους είναι πέρα από τις δυνατότητές του, όμως αθροιστικά με όμοιες δράσεις μπορεί να προσφέρει κάτι σημαντικό.  
  Έτσι μέσα από προσπάθεια   ευαισθητοποίησης όλων των μελών του, ώστε να συμβάλουμε κι εμείς ως απόστρατοι όχι όμως απόμαχοι, ως ένα κομμάτι της κοινωνίας που αγαπήσαμε και της προσφέραμε τα καλύτερα χρόνια μας προσπαθώντας να την προστατεύσουμε, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια βάση προσφοράς, πάνω στην οποία ευχόμαστε να παγιώσουμε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης. 


   Μια απ' τις πρώτες ενέργειες ήταν η συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων με σκοπό να ανταλλαγούν από τους τελικούς αποδέκτες οι απαιτούμενες ποσότητες με αναπηρικό αμαξίδιο. Η δράση αυτή συνεχίζεται, όμως είναι χρονοβόρα και αυτό οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο στην απόφαση να διαθέσει άμεσα ένα χρηματικό ποσό για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και να το προσφέρει όπου μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα.
     Η αγορά λοιπόν πραγματοποιήθηκε και μετά από σχετική έρευνα αποφασίστηκε να προσφερθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (παράρτημα Θεσσαλονίκης).
        Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του Συνδέσμου κ.Σακονίδη Γεώργιου, ορίσθηκε η συνάντησή μας με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Παραπληγικών για την παράδοση του αμαξιδίου.
        Κατόπιν τούτου, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ.Σακονίδη Γεώργιο, τον Γεν.Γραμματέα κ.Σαββίδη Στέργιο και τον Ταμία κ.Κελεπούρα Βασίλειο μετέβη την 26 Μαΐου 2016, στην έδρα του Συλλόγου Παραπληγικών (Καθ.Σιγάλα 9 και Παπαδάκη 41), όπου έτυχε εγκάρδιας  υποδοχής από τον Πρόεδρο και μέλη της Δ.Ε..
         Πέραν της παράδοσης του αμαξιδίου, η οποία αποτέλεσε το τυπικό μέρος της επίσκεψης, περάσαμε σε μια εκτενή συζήτηση γύρω από το έργο του Συλλόγου και τις ιδιαίτερα μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη του για την εξασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών στην καθημερινότητα της πόλης και της κοινωνικής συμπεριφοράς, ώστε να γίνει κατανοητό και αποδεκτό ότι τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, όπως γενικότερα τα γνωρίζουν οι περισσότεροι, αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και δικαιούνται ανάλογης αντιμετώπισης. 
      Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή όσα είχαν να μας πουν όχι ως "παράπονο", αλλά ως εμπόδια τα οποία αγωνίζονται να ξεπεράσουν για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και γίναμε κοινωνοί προβλημάτων που προφανώς η επίλυσή τους βαρύνει πρωτίστως την πολιτεία, αλλά και όσων εμείς οι υπόλοιποι πολίτες θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε στην αίσια κατάληξή τους.
        Βγάλαμε συμπεράσματα που θα προσπαθήσουμε να τα επεξεργαστούμε και μέσα από μελλοντικές δράσεις μας να προσφέρουμε όλοι μαζί, Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Συνδέσμου, τη στήριξη που μας αναλογεί ως συμπολίτες μιας ομάδας ανθρώπων που δε ζητά παρά το αυτονόητο, το δικαίωμα να σταθεί δίπλα μας στο βήμα που θα κάνουμε για μια καλύτερη κοινωνία.