Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις "Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"


  
  Κορυφώθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και στη Θεσσαλονίκη, οι επετειακές εκδηλώσεις για τη "Μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου" με τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 



   

 Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ.Σακονίδη Γεώργιο και από τον Γεν. Γραμμ. κ.Σαββίδη Στέργιο.















Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν.Της Του Θεού Σοφίας παρουσία "επισήμων" και άλλων πολιτών, στο τέλος της οποίας η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Πατουλίδου, ως κεντρικός ομιλητής σε μια σύντομη αλλά περιεκτική και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, απέδωσε το μήνυμα της ημέρας. 

  Ακολούθησε τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων κατά τη γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Αγίας Σοφίας  και η κατάθεση στεφάνων μεταξύ των οποίων και του Συνδέσμου μας.


                                               
                                                   Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου





Τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ.Σαββίδης Στέργιος και Πουλαδάκης Δημήτριος
 με το μέλος του Συνδέσμου κ.Θεοδωρίδη Νικόλαο
   Ο Σύνδεσμός μας έδωσε επίσης το παρόν στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, την 19η Μαΐου 2016 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, με τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ.Σαββίδη Στέργιο(Γεν.Γραμμ.) και Πουλαδάκη Δημήτριο(Υπ.Δημ.Σχ.). 


Ο κ.Τσετίνογλου
    Η εκδήλωση περιελάμβανε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Πλατείας για τα θύματα της γενοκτονίας, χαιρετισμούς από επισήμους καλεσμένους, ομιλία από τον κεντρικό ομιλητή Σαΐτ Τσετίνογλου και ακολούθως πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο για επίδοση ψηφίσματος. Την εκδήλωση πλαισίωσαν αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χοροί του Πόντου. 

     Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη εκδήλωση του 2015 ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, το Τουρκικό Προξενείο δεν δέχτηκε να παραλάβει το ψήφισμα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Χρ.Τοπαλίδης



Ο Πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γ.Παρχαρίδης

Ο Σαϊντ Τσετίνογλου