Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση γάλακτος και φαρμάκων.....

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, αποφάσισαν στα πλαίσια των δράσεών τους που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, να εντάξουν τη συγκέντρωση γάλακτος και φαρμάκων.

  Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, καλούμε τα μέλη μας, αλλά και οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη της σελίδας μας θέλει να βοηθήσει, να προσφέρει οποιαδήποτε ποσότητα δύναται και αφορά στα ακόλουθα:
      1ον- Οποιαδήποτε συσκευασία γάλακτος μακράς διαρκείας όλων των ειδών (βρεφικό, εβαπορέ, ζαχαρούχο κ.ά.) και 
  2ον- Οποιοδήποτε είδος φαρμάκων σε άθικτες ή και χρησιμοποιημένες συσκευασίες, ακόμα και σε ελάχιστα τεμάχια αυτών, με εξαίρεση τις ανοιχτές/ χρησιμοποιημένες κρέμες/αλοιφές και τα ανοικτά σιρόπια. 

  Σε επικοινωνία μας με φορέα παροχής δωρεάν ιατρικής βοήθειας και φαρμάκων, μας γνωστοποιήθηκε ότι μεγαλύτερη ανάγκη προκύπτει στα φάρμακα που αναφέρονται ακολούθως, χωρίς να αποτελεί δέσμευση για τα διαθέσιμα σκευάσματα, αλλά αντιθέτως μπορείτε να προσφέρετε ακόμα και απλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη κ.ά. 



  Προτεραιότητα σε φάρμακα: 
Αντιδιαβητικά: (Solosa 1, 2, 3 & 4mg,  Actos 15 & 30mg, Glucophage 850 & 1000mg, Glucoplus, Zanumet, Zanumia, Diamicron, Glucofree, Eucras),  
Ινσουλίνες: Lantus solo star,  Mixtard 30, Novarapid flex pen, Novomix flex pen, Humalong whitepen),
Καρδιολογικά: (Lobivon, Atacand, Accuretic, Carvepen, Hyzaar, Salospir 100, Exforge, Copalia, Diovan, Enit 10/20, Clopidogrel 75g, Plavix, Iscover, Efient),
Κορτιζονούχες κρέμες,    Ωτικά,   Γυναικολογικές κρέμες.

Οι ποσότητες θα συγκεντρώνονται στο εντευκτήριο του Συνδέσμου, Συγγρού 4, κατά τις ώρες και ημέρες λειτουργίας του (καθημερινά εκτός Σ/Κ και αργιών 10.00' - 13.00') και θα αποδίδονται σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας,  μέσω κοινωνικών φορέων που θα επιλεγούν μεταξύ όσων έχουν αναπτύξει σχετική δραστηριότητα, γεγονός που θα σας γνωστοποιηθεί στη συνέχεια.

Η παραπάνω δράση ΔΕΝ έχει ημερομηνία λήξης, θα είναι διαρκής όπως γίνεται και με τα πλαστικά καπάκια φιαλών. 

  Η επιτυχία της δράσης απαιτεί καθολική συμμετοχή, ανεξαρτήτως προσφερόμενης ποσότητας. Πρέπει να αναλογισθούμε ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, κυρίως χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
  Απευχόμαστε το γεγονός να βρεθούμε εμείς ή άτομα του περιβάλλοντός μας στη θέση τους. 
    ΔΕΝ μπορούμε να αποτρέψουμε το γεγονός ή να βοηθήσουμε στην πλήρη αποκατάστασή τους, όμως μπορούμε να συνδράμομε με την στοιχειώδη αλληλεγγύη, στην προσωρινή έστω ανακούφισή τους, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ελπίδας τους και της διάθεσής τους ν' αγωνισθούν για να ξεπεράσουν όσο ανώδυνα γίνεται την κατάσταση που βιώνουν.
 Δε χρειάζεται να βρεθούμε στη θέση τους για να καταλάβουμε τη σημασία της ελάχιστης βοήθειας. 
  Συμπόνοια στο συνάνθρωπο,  είναι αγάπη στον εαυτό μας.