Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μνημόσυνο του Μουσχουντή

  Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00΄, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Νίκου Μουσχουντή, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας στην πόλη μας, όπου και αναπαύεται από την 16η Μαρτίου του 1958. 
    Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, από μέλη του Συνδέσμου που πλαισίωσαν την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
  Η παρουσία όσων παρευρέθηκαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δ.Σ.(μέσω της εφημ."ΦΩΝΗ"), ήταν μια αυτονόητη συμμετοχή για την απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής στην εμβληματική φυσιογνωμία του Αστυνομικού Σώματος. 

   Τα όσα γνωρίζουν για το βίο και την πολιτεία του τιμηθέντα, πλανήθηκαν στο νου του καθενός, όση ώρα ο ιερέας έψελνε τις ευχές και το "αιωνία η μνήμη" αυθόρμητα ψάλθηκε καθολικά.
   Στην παράθεση καφέ που ακολούθησε, όπως συνηθίζετε, ακούστηκαν περιστατικά από προσωπικά βιώματα και περιστατικά που αφορούσαν στο Μουσχουντή. Από μια μικρή αναδρομή στην εποχή και στα κύρια περιστατικά που τον κατέστησαν πρωταγωνιστή και αναλύθηκαν από όποιον γνώριζε, μέχρι και την περιγραφή ενός συναδέλφου που στα πρώτα του βήματα στο Σώμα, συμμετείχε στο τιμητικό άγημα στην κηδεία του, εμπλούτισαν τις συζητήσεις. Η μαρτυρία από τον αυτόπτη συνάδελφο για την πολυπληθή παρουσία του κόσμου της Θεσσαλονίκης που συνόδευσε τον Νίκο Μουσχουντή στην τελευταία του κατοικία, την περιέγραψε ως μια πανθεσσαλονίκεια πορεία κι επιβεβαίωσε τα όσα έχουν γραφεί για το μεγαλειώδες από πλευράς συμμετοχής και συγκίνησης στην κηδεία του.
   Το Διοικητικό Συμβούλιο θα τηρεί με ευλάβεια την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου του Νίκου Μουσχουντή, καλώντας όλα τα μέλη του Συνδέσμου να συμμετάσχουν. Η απόδοση τιμών εντάσσεται στις πάγιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου και οφείλουμε να παραδώσουμε τη σκυτάλη της μνήμης στις νεότερες γενιές. 

 "Αιωνία αυτού η μνήμη".......