Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νational Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς

Η είδηση μπορεί να μοιάζει εκτός κλίματος, για ένα blog σαν το δικό μας, όμως και μόνο η σχέση μας με την πόλη, είναι ένας λόγος να αισθανόμαστε όμορφα και περήφανα, κάθε φορά που η πόλη μας προβάλλεται θετικά, όπως αντίστοιχα μας προβληματίζει όποτε υπάρχει αρνητική προβολή.
Για τους μόνιμους αλλά και τους κατά καιρούς προσωρινούς της κατοίκους, μπορεί μια τέτοια είδηση να μοιάζει φυσιολογική, όμως η καθυστέρηση με την οποία έρχεται στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι και μέσα από τον συγκεκριμένο καταξιωμένο χώρο, καθιστά την είδηση ιδιαίτερη και αξίζει της μνείας και της προβολής της από όλους τους διαδικτυακούς τόπους, με σκοπό να προαχθεί ως πληροφορία, να επιβεβαιωθεί η ορθότητα της επιλογής, ώστε να αποτελέσει μελλοντικό τουριστικό προορισμό, τόσο για τους αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας, αλλά και για όσους Έλληνες δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν το ιδιαίτερο περιβάλλον της και το "κάτι άλλο" που σε μαγνητίζει και σημαδεύει τις όποιες στιγμές ταυτίστηκες με την πόλη.
Προβάλλουμε έτσι την είδηση ως ανοικτή πρόσκληση-πρόκληση να βιώσουν αυτό το μοναδικό "μαγευτικό" περιβάλλον της Θεσσαλονίκης μας, όσοι περισσότεροι μπορούν και να ανακαλύψουν μέσα από αυτό πτυχές του εαυτού τους.
Κυρίες και κύριοι η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και σας περιμένει ........  (Σ.Σ.)   

Μια σπουδαία αναγνώριση για την Ελλάδα! Το National Geographic συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2013!



Νational Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς



Είκοσι μέρη αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2013 από την Ιαπωνία, ως την Ιορδανία, τη Ρωσία την Ιταλία και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης!
Ένας «κεραυνός φωτός» αναφέρει ο τίτλος του κειμένου για την παρουσίαση της πόλης της Βορείου Ελλάδας.
Το δημοσίευμα γράφει για ιτις παραδοσιακές αγορές φρέσκων προϊόντων, την έντονη και ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή αλλά και στην έντονη και διαρκή παρουσία των νέων (καθώς είναι και μεγάλη φοιτητούπολη) αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Η καλύτερη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, είναι από την Άνω πόλη έως και την πλατεία Αριστοτέλους, φυσικά με τα πόδια.
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτεί κανείς την Θεσσαλονίκη, είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ κάθε Νοέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσελκύει κόσμο από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και σημαντικούς δημιουργούς του κινηματογράφου.
Το άρθρο προτείνει μάλιστα στους αναγνώστες του, πριν επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη να δουν μάλιστα την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» με την Μελίνα Μερκούρη.


Πηγή:  http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/258657/national-geographic-i-thessaloniki-stoys-20-koryfaioys-proorismoys#ixzz2E6JgI9n3