Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Διαταγή Αρχηγού για τη συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού προς τους αποστράτους της ΕΛ.ΑΣ




Διαταγή Αρχηγού για τη συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού προς τους αποστράτους της ΕΛ.ΑΣ
Με σχετική διαταγή του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, θίγει ένα σημαντικό θέμα και δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές συμπεριφοράς των εν ενεργεία στελεχών του Σώματος προς τους συναδέλφους τους που έχουν περάσει στις τάξεις των αποστράτων. 

Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένα πολλούς από τους απόστρατους που αντιμετωπίζουν απαράδεκτες συμπεριφορές κατά την εξυπηρέτησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες ή ακόμα και κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, οι οποίες απρόκλητα εκδηλώνονται σε βάρος τους.

Με την εκδοθείσα διαταγή - οδηγία αποκαθίσταται ένα πάγιο αίτημα των αποστράτων και ευελπιστούμε στην τήρηση των διαλαμβανομένων σ΄αυτήν, από τους αποδέκτες εν ενεργεία συναδέλφους με τους οποίους έχουμε μόνο δεσμούς και όχι διαφορές.

Απόσπασμα της διαταγής αναφέρει:

".............προφανής και ηθικά και δεοντολογικά επιβεβλημένη είναι η υποχρέωση απόδοσης του σεβασμού που αρμόζει στους απόστρατους του Σώματος από όλους εμάς τους εν ενεργεία συναδέλφους τους.
3. Εν τούτοις παρατηρείται το φαινόμενο, εν ενεργεία συνάδελφοι και ιδίως νέοι συνάδελφοι να αγνοούν, να αδιαφορούν ή να παραγνωρίζουν το έργο και την προσφορά των αποστράτων και να συμπεριφέρονται σ' αυτούς κατά τρόπο ασύμβατο όχι μόνον ως προς την προηγούμενη συναδελφική επαγγελματική τους ιδιότητα αλλά και ως προς την ιδιότητα του πολίτη, υπό την οποία πλέον απευθύνονται στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
..................."             



Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη διαταγή  ΕΔΩ