Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Παράδοση φαρμάκων


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Σακονίδης Γ.(1ος δεξιά),
ο υπ΄Δημοσίων Σχέσεων κ.Πουλαδάκης Δ.(στο μέσον) και
 ο Ταμίας κ.Κελεπούρας(1ος αριστερά) με εθελοντές
του Κοινωνικού Ιατρείου.
Την 24η Μαρτίου 2016, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.ΣΑΚΟΝΙΔΗΣ Γεώργιος μαζί με τα μέλη  του Δ.Σ. κ.κ.ΚΕΛΕΠΟΥΡΑ Βασίλειο(ταμία) και ΠΟΥΛΑΔΑΚΗ Δημήτριο(Δημ.Σχέσεις), επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο Ο.Λ.Θ. και παρέδωσαν ποσότητα φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες, μέρος των οποίων προσέφεραν μέλη του Συνδέσμου μας και όσα αγοράσθηκαν με τις χρηματικές προσφορές μελών που συγκεντρώθηκαν κατά την κοπή πίτας του Συνδέσμου.
Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία Εθελοντριών και Εθελοντών Πολιτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας για όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. Στεγάζεται σε κτήριο που παραχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης(Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) δίπλα στην αποθήκη 15 και λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμβολή του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Οι κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζονται είναι: άνεργοι, άποροι, άστεγοι, αποφυλακισμένοι και πρόσφυγες, ενώ στηρίζονται μαθητές και μαθήτριες που έχουν ανάγκη ποικιλότροπης βοήθειας.
Λειτουργεί Πολυϊατρείο,
Οδοντιατρείο, Φαρμακείο και παρέχεται Ψυχολογική, Κοινωνιολογική & Νομική Συμβουλευτική Υποστήριξη.
Το επιστημονικό επίπεδο των Ιατρών που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, είναι από Διευθυντές Κλινικών Δημόσιων Νοσοκομείων, Καθηγητές Ιατρικής του Α.Π.Θ. όλων των βαθμίδων, έως Ιατρούς που ιδιωτεύουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και τίτλους.
Το Κοινωνικό Ιατρείο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, δεν διαχειρίζεται χρήματα και δημοσιότητα.  
Σε περίπτωση που άτομα του κοινωνικού σας περιβάλλοντος περιλαμβάνονται στις κατηγορίες που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να τα παραπέμπεται για εξυπηρέτησή τους από το Κοινωνικό Ιατρείο.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά & Σαββατοκύριακα είναι 13.00΄- 22.00΄ και τα τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 593582, 2310 593423, 698 424 865.