Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εορτασμός Αγίας Ειρήνης

   5 Μαΐου, ημέρα της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, ο Σύνδεσμός μας εόρτασε την Προστάτιδα Αγία του. 
  Στα πλαίσια της Θείας Λειτουργίας της ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε Αρτοκλασία, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συνδέσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ..
 Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το χρηματικό ποσό της δαπάνης που επρόκειτο να γίνει για μια λιτή δεξίωση, θα διατεθεί για ενίσχυση του συλλόγου "Το χαμόγελο του παιδιού" στα πλαίσια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την 15 και 16 Μαΐου 2015. (Μάθετε για την εκδήλωση).
  Μετά το πέρας της τελετής, όσοι από τους παρευρισκόμενους
διέθεταν χρόνο επισκέφθηκαν παρακείμενο κατάστημα του κέντρου, όπου  συνοδεία καφέ αντάλλαξαν απόψεις περί της επικαιρότητος (χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Συνδέσμου).  
  Με την ευκαιρία, γνωρίζουμε στους νεαρότερους αναγνώστες μας, ότι η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς, της οποίας το βίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ήταν η προστάτιδα του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής μέχρι το 1984, χρονιά που ενοποιήθηκε με το Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων, για να ιδρυθεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.  
  Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, που ιδρύθηκε το  1999, αποφάσισε και έθεσε εαυτόν υπό την προστασία της Αγίας κι έκτοτε Ομοσπονδία και μέλη-Σύνδεσμοι εορτάζουν τη μνήμη της. 
 Η χάρις της Αγίας Ειρήνης ας προστατεύει όλους τους αποστράτους και τους ευσεβείς χριστιανούς.

 Χ Ρ Ο Ν Ι Α     Π Ο Λ Λ Α 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Αρτοκλασία και τον "καφέ":