Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κομματικός προσανατολισμός ή ενότητα ;;;;;



Το θέμα της προηγούμενης ανάρτησης με τίτλο:


Συμμετοχή μελών Π.Ο.Α.Α.ΣΑ σε ψηφοδέλτια κομμάτων,

αποτελεί την άποψη που φέρει το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί υποχρέωση κανενός Συνδέσμου ή Ενώσεως να ταυτιστεί με αυτήν. 
Το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και οι θέσεις κάθε Συνδέσμου αφορούν αυτόν και μόνο αυτόν, τουλάχιστον προς το παρόν. 
Δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης σε συνέδριο της Ομοσπονδίας, οπότε και η άποψη του "ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται" δεν αντιπροσωπεύει όλα τα μέλη των Συνδέσμων και προφανώς ούτε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας.
Τα αυτονόητα πολλές φορές παραλείπονται από τα καταστατικά, (το καταστατικό επικαλείται η ανακοίνωση της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.),  αλλά
δυστυχώς αυτή η απουσία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για ίδιους σκοπούς.
Παραμένει όμως μια άποψη το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ως τέτοια αναρτήθηκε και δεν υιοθετείται, ούτε αποτελεί άλλοθι.  
Το θέμα είναι ευαίσθητο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσπάθεια τουλάχιστον του δικού μας Συνδέσμου, να μείνουν τα κόμματα μακρυά από τους αγώνες των Δ.Σ. που εκλέχθηκαν μέχρι σήμερα και κάθε μεταβολή θα αποτελέσει σίγουρα αντικείμενο συζήτησης Γενικής Συνέλευσης.
Η ενότητα πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη όλων και οι προσωπικές ανησυχίες που μπορούν να εκφραστούν στο στίβο της πολιτικής, δεν μας αφορούν και πρέπει να μείνουν εκτός συλλογικών αγώνων.

Το θέμα μπορεί να αναλυθεί ιδιαίτερα και οι απόψεις να διίστανται, όμως ο χώρος δεν είναι ο κατάλληλος και ο σκοπός των αναρτήσεων και της προηγούμενης, της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. αλλά και η παρούσα  δεν είναι παρά ενημερωτικός και με διάθεση να προβληματίσει, ώστε οι προσωπικές μας απόψεις, εφ' όσον προκύψει θέμα, να διαμορφώσουν την επίσημη θέση του Συνδέσμου μέσα από το θεσμικό της όργανο που δεν είναι άλλο από τη Γενική Συνέλευση.

      Στέργιος Σαββίδης
Γ.Γ. του Δ.Σ. του Συνδέσμου