Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγωγή στις Σχολές ΕΛ.ΑΣ., με αναστολή...!!!


Αν και καθυστερημένα, λήφθηκε απόφαση που αφορά στο θέμα και σχετική παράγραφος συμπεριλήφθηκε σε Νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ..
 Έτσι έρχεται επίσημα να δοθεί απάντηση στη δίκαιη απαίτηση των υποψηφίων και των γονέων αυτών που έβλεπαν να πέφτει στο κενό η κοπιώδης προετοιμασία των μαθητών, αλλά και το σχετικό βαρύ τίμημα των φροντιστηριακών μαθημάτων.
Αν και σ' αυτά τα θέματα επιβάλλεται να μην γίνονται ελλιπείς ανακοινώσεις, αυτό έγινε υπό την πίεση των γενικών παρεμβάσεων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αφήνοντας την λήψη αποφάσεων για τα επί μέρους προβλήματα να ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο. Έτσι σε δεύτερο λοιπόν χρόνο θα ολοκληρωθεί και η εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν κανονικά κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, αλλά οι επιτυχόντες θα περάσουν το κατώφλι των Σχολών το 2015.
Υπάρχουν βέβαια ακόμα κάποιες διευκρινήσεις που θα πρέπει να δοθούν το συντομότερο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη στράτευση των αρρένων και ελπίζουμε να μάθουμε έγκαιρα το τι μέλει γενέσθαι. (Σ.Σ.)

Ακολουθεί απόσπασμα του σχετικού Φ.Ε.Κ. με το άρθρο που αφορά στο θέμα:    



ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 24
30 Ιανουαρίου 2013

                   NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4115
Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια
Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίη−
σης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολι−
σμού και άλλες διατάξεις.

...........................................................................

Άρθρο 34
Θέματα Α.Ε.Ι
........................................................

23. Κατά το σχολικό έτος 2012−2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και  στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι  επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

Ολόκληρο το ΦΕΚ με τον Νόμο 4115/2013 μπορείτε να το διαβάσετε  ΕΔΩ.