Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2017


 Πραγματοποιήθηκε την 25η Ιανουαρίου 2017, ως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί, η ετήσια τακτική Γεν.Συνέλευση του Συνδέσμου μας, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.
   Υπό την άψογη διεύθυνση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ.Αντωνίου Παύλου και τη γραμματειακή κάλυψη του κ.Πανίδη Κωνσταντίνου, η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε και περατώθηκε ομαλά, παρουσία όσων μελών την τίμησαν με την παρουσία τους και που κατά κοινή ομολογία όλων, ο αριθμός τους δυστυχώς ήταν κατά πολύ μικρότερος του αναμενόμενου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Σακονίδης
(από αριστερά),
ο Πρόεδρος της Γεν.Συν. κ.Αντωνίου
 και ο Γραμμ.της Γ.Σ. κ.Πανίδης
  Τη Συνέλευση άνοιξε η ανάγνωση της «Έκθεσης Διαχειριστικού Ελέγχου» έτους 2016 από τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.Κουτρουμάνη Σπυρίδωνα και η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από ευθυνών.
   Ακολούθησε η ομιλία του Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου κ.Παπαδόπουλου Πολύκαρπου, που επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των αποστράτων και τις ένδικες διεκδικήσεις που εκφράζοντα κυρίως μέσω αγωγών κατά του Δημοσίου.
   Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ.Σαββίδης Στέργιος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2016, που περιλαμβάνουν μια πληθώρα  δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρουσία σε τελετές, συμμετοχή σε επίσημους  εορτασμούς και εκδηλώσεις, εκδρομές για τα μέλη κ.ά..
  Τη σκυτάλη πήρε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ.Παπανικολάου Δημήτριος, ο οποίος ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις του Συνδέσμου και κάλεσε τα μέλη σε ευρεία συμμετοχή.
  Στην κορύφωση της Γενικής Συνέλευσης  έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Σακονίδης Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στα μέλη, όπως: 1) λειτουργία Μ.Τ.Σ. – Β.Ο.Ε.Α., 2)Ε.Τ.Ε.Α. – καταβολή επικουρικού, 3) εκλογές Ε.Α.Σ., 4)Πρόσβαση σε Λ.Α.Φ.Θ. –Κ.Α.Α.Υ., 5)Κ.Ι.Θ. – εξετάσεις/ συνταγογράφηση για αποστράτους, 6)Εκλογές Π.Ο.Α.Σ.Α. 2017, 7)Εκλογές Συνδέσμου 2018, 8)Ανακαίνιση εντευκτηρίου Συνδέσμου – λειτουργία βιβλιοθήκης, 9)Οικονομικές προσφορές επιχειρήσεων στα μέλη του Συνδέσμου, 10) Ν.4387/16 συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις-μεταβολές-Ε.Φ.Κ.Α., 11)Νέοι Συνταξιούχοι, υπολογισμός συντάξιμων αποδοχών.
   Η Γ.Σ. έκλεισε με την υποβολή ερωτήσεων από τους παρισταμένους οι οποίες απαντήθηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου.
  Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης απονεμήθηκαν «αναμνηστικά λάβαρα» του Συνδέσμου στον Νομικό μας Σύμβουλο κ.Παπαδόπουλο Πολύκαρπο, για την αφιλοκερδώς παροχή των υπηρεσιών του και στο μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης κ.Καπετανίδη Χρήστο (απόστρατο της Πυρ.Υπ.) για την παραχώρηση της αίθουσας για τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.
    Κλείνοντας την αναφορά στη Γενική Συνέλευση του 2017, ευχόμαστε και  ελπίζουμε ότι η παρουσία των μελών μας στη Γενική Συνέλευση του 2018, θα είναι αυτή που πρέπει, οπωσδήποτε πάντως πολυαριθμότερη της φετινής, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει το 2018 από την εκλογική διαδικασία, να έχει μια ευρεία αποδοχή και να αντλήσει δύναμη από το μέγεθος της στήριξής του.

    Στέργιος Σαββίδης
 Γεν. Γραμμ. Συνδέσμου

   Ακολουθούν αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

1.- Οι ομιλητές 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Σακονίδης Γεώργιος

Ο Πρόεδρος της Εξ,Επιτροπής κ.Κουτρουμάνης Σπ. στο βήμα

Ο Γεν. Γραμματέας κ.Σαββίδης Στέργιος
Ο Αντιπρόεδρος κ.Παπανικολάου Δημήτριος

Ο Νομικός Σύμβουλος κ.Παπαδόπουλος Πολύκαρπος



                                                     2.- Τα μέλη  












                                         3.- Οι απονομές


Στο Νομικό Σύμβουλο


Στον κ.Καπετανίδη