Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Απ' τον ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ.........


  
 Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων 
τέως ΟΠΑΔ 

                 Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας, με την οποία παρέχουμε οδηγίες για τον εφοδιασμό με το νέο ΑΜΑ-ΙΚΑ που αντικαθιστά τον Α.Μ.Κ.Α. (μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ), παραθέτουμε στη συνέχεια πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων ασφαλισμένων στο καταργηθέντα Ο.Π.Α.Δ..
 Μετά την έκδοση της υπ' αριθ. 32685 από 23-10-2014 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Ασφάλισης του εν λόγω Φορέα, μας ενημέρωσαν ότι, τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους εν αποστρατεία υπαλλήλους του Δημοσίου και συνεπώς και τους Αστυνομικούς, ισχύουν τα παρακάτω:
1.-Καταργήθηκε η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας
2.-Το ασφαλιστικό δικαίωμα ελέγχεται ηλεκτρονικά. 
3.-Η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας και η έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας διενεργείται κατόπιν προφορικού αιτήματος και εφόσον έχουν υποβληθεί όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
4.-Ως έντυπα βιβλιαρίων ασθενείας θα χρησιμοποιούνται τα έως σήμερα χορηγούμενα βιβλιάρια ΟΠΑΔ.
5.-Η αρμοδιότητα χορήγησης των παροχών ασθενείας σε είδος των ασφαλισμένων του τέως ΟΠΑΔ ανήκει στον ΕΟΠΠΥ και επομένως η εξυπηρέτησή τους συνεχίζει να γίνεται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, με τα βιβλιάρια ασθενείας του ΟΠΑΔ.
  Επίσης, σε όλους τους ως άνω υπαλλήλους από 26-10-2014 αποδόθηκε αυτόματα ΑΜΑ-ΙΚΑ και η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.
  Η παραπάνω μεταβολή έχει ως αποτέλεσμα, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ(εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθώς και τα έμμεσα μέλη αυτών) να εξυπηρετούνται πλέον για την έκδοση-αντικατάσταση βιβλιαρίου ασθενείας, τη διακοπή-αναστολή-κατάργηση ασφαλιστικού δικαιώματος και τη χορήγηση ευρωπαϊκών εντύπων & Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης από το Κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οδό Αριστοτέλους αρ.15 στη Θεσσαλονίκη,  στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας και στο Νομό Αττικής από τα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών, Πειραιά, Πλ.Συντάγματος, Λ.Αλεξάνδρας και Αμαρουσίου. 
  Επισημαίνεται ότι, η παραπάνω μεταβολή δεν πρέπει να μας πανικοβάλει και να μας οδηγήσει στα προαναφερόμενα Υποκαταστήματα για τη χορήγηση του ΑΜΑ-ΙΚΑ, διότι όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η χορήγησή του έγινε αυτόματα και ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σε περίπτωση επίσκεψης σε ιατρό και αδυναμία ανεύρεσης του ΑΜΑ-ΙΚΑ από τον τελευταίο, θα πρέπει να επισκεφθούμε τα εν λόγω Υποκαταστήματα με βάση την περιοχή διαμονής για τον καθένα και σε ειδική σειρά για τους πρώην ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. 
  Για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη:
  Τα γραφεία του ΟΠΑΔ στην οδό Καζαντζάκη στη Θεσσαλονίκη, έχουν κλείσει.
 Στα γραφεία της οδού Σαπφούς αρ. 3, εξυπηρετούνται μόνο θέματα 
-ατομικών δαπανών και 
-νοσήλεια εξωτερικού.
  Το ελεγκτήριο των ιατρών στην οδό Σαπφούς, έκλεισε. 
  Για θεωρήσεις απευθύνεστε στα κατά τόπους ελεγκτήρια του ΕΟΠΥΥ (πρώην κλάδοι υγείας ΙΚΑ) της περιοχής σας:
1.- Κέντρο: Αριστοτέλους 19 - 3ος όροφος
2.- Νεάπολη: Κων.Καραμανλή 25
3.- Καλαμαριά: Εθν.Αντιστάσεως 62
4.- Τούμπα: Γρ.Λαμπράκη 100
5.- Πλ.Δημοκρατίας(πρώην Πύλη Αξιού): Πολυτεχνείου 1-3οςόρ.
6.- Εύοσμος(πρώην παράρτημα ΙΚΑ): Καραολή και Δημητρίου 12
7.- Καραμπουρνάκι (πρώην παράρτημα ΙΚΑ): Κούσκουρα 32.