Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 6-9-2013

Η καλοκαιρινή ραστώνη έληξε και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, κάνουν την επανεμφάνισή τους δυναμικά, ανασυνταγμένες, διεκδικώντας δίκαια την αξιοπρεπή τους διαβίωση και μια χαραμάδα ελπίδας για την επόμενη μέρα. 
Ένα θερμό φθινόπωρο αναμένεται μέσα από ποικίλες πηγές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και κυρίως το μέλλον μας και η σκέψη ενός ψυχρότερου χειμώνα στις οικίες των περισσοτέρων, κινητοποιεί τις οργανώσεις των εργαζομένων σε σχεδιασμό και υλοποίηση διαμαρτυριών και ήπιων δράσεων, που εκδηλώνουν την αντίθεση στα ήδη σκληρά μέτρα αλλά και σε κάθε σκέψη για επιβολή νέων επαχθών,  ως ελάχιστη πρώτη κίνηση, ανώδυνη, στα πλαίσια ενδεχομένως κλιμακούμενων δράσεων. Τα αποτελέσματα ίσως να είναι αναμενόμενα αρνητικά, όμως η κινητικότητα επιβάλλεται αν θέλουμε να δείξουμε πως ο μουδιασμένος λαός που αντιμετώπισαν παρά την επιβολή των ποικίλων εισπρακτικών μέτρων, δεν είναι διαθέσιμος να οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
Οι εχθροί ήταν και εξακολουθούν να είναι προ των πυλών της χώρας. Η προσπάθειά τους να κυριεύσουν την χώρα εκ των έσω, εκμεταλλευόμενοι τις παθογένειες που δημιουργήθηκαν τις μεταπολεμικές δεκαετίες και που δυστυχώς ανεχθήκαμε παθητικά ως λαός, υπό λανθασμένες οπτικές ή που εκμεταλλευθήκαμε κατά περίπτωση, πρέπει να μας βρει απέναντι, έτοιμους να αντιδράσουμε προστατεύοντας τη ζωή μας, πολύτιμα αγαθά και ιδέες.
Σε συνέχεια λοιπών του προ του θέρους κινητοποιήσεων, ο Σύνδεσμός μας θα συμμετέχει στην προγραμματισθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17.00΄ στην πλατεία Λευκού Πύργου. Το κάλεσμα είναι ανοικτό προς όλους τους απόστρατους και εν ενεργεία Αστυνομικούς, Λιμενικούς και Πυροσβέστες για να ακουστεί και η δική μας φωνή. 
Πέραν των άλλων πρέπει να συνηδειτοποιήσουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι άλλοι πολίτες της χώρας, ότι είμαστε μέρος της κοινωνίας, με αγωνίες και προβλήματα ίδια με τα δικά τους, με αίσθημα ευθύνης για κάθε ενέργειά μας και όχι ένα άβουλο υποχείριο και ένα ανεύθυνο όργανο μιας κακοσυντηρημένης κρατικής μηχανής.  
Αυτό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στο εξής είναι:

Λόγος ευθύνης  - Ενότητα - Αγώνας       

Στέργιος Σαββίδης