Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή μελών Π.Ο.Α.Α.ΣΑ σε ψηφοδέλτια κομμάτων.


 Τελευταία ενημέρωση : 13/11/2014
Ανακοίνωση  Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

          Με αφορμή πολλά ερωτήματα από όλη την Ελλάδα σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι μελών μας και ιδιαίτερα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. στα ψηφοδέλτια των κομμάτων εν’ όψη των επερχόμενων εκλογών (όποτε και αν γίνουν αυτές) η Ομοσπονδία ανακοινώνει:
1.      Δεν αντιτίθεται στο καταστατικό μας η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κομμάτων του Συνταγματικού τόξου.
2.      Θεωρεί τιμητικό μέλη της και ιδιαίτερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να είναι υποψήφιοι κομμάτων διότι έτσι αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας μας, τα πολιτικά κόμματα, αναγνωρίζουν το ρόλο μας στην κοινωνία και δια μέσου αυτής της συμμετοχής καταξιώνεται ακόμη περισσότερο η Ομοσπονδία μας.
3.      Ο Περικλής στον Επιτάφιο του, διακήρυττε : «Τον μηδέν τώνδε μετέχοντα, ουκ απράγμονα, αλλά αχρείον νομίζομεν» δηλαδή, όποιον δε συμμετέχει στα κοινά, δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη.
4.      Σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, κρίσης κοινωνικής και ηθικής η συμμετοχή στα κοινά όλων των Ελλήνων πολιτών είναι επιβεβλημένη, ιδιαιτέρως όμως επιβεβλημένη είναι η συμμετοχή των εν αποστρατεία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις (κοινωνική προσφορά, αναγνωρισιμότητα, αποτελεσματικότητα και αγάπη για την πατρίδα).
5.      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.)  προτρέπει και ενθαρρύνει εκείνα από τα μέλη της που έχουν την δυνατότητα αλλά και την διάθεση για κοινωνική προσφορά, να κατέβουν στον πολιτικό στίβο στις ερχόμενες εκλογές, καθώς ο τόπος τους έχει ανάγκη, υπόσχεται δε ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της αυτήν τους την προσπάθεια για το κοινό καλό και καλεί το ίδιο να πράξουν και όλοι οι Σύνδεσμοι και Ενώσεις αποστράτων αλλά και εν ενεργεία συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα.Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Υποστράτηγος ε.α.