Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Eπιστροφή δώρου Χριστουγέννων..!!!

Eπιστροφή δώρου Χριστουγέννων σε 50.000 συνταξιούχουςΜια ευχάριστη είδηση για πολλούς συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, κυκλοφορεί αναδημοσιευμένη από τον "Ελεύθερο΄Τύπο" και αφορά στην χορήγηση του Δώρου των Χριστουγέννων. Οι μισθολογικές αναπροσαρμογές του 2012, δημιούργησαν μια σειρά ανωμαλιών και στέρησαν περισσότερα από όσα έπρεπε, στο σύνολο των συνταξιούχων των "ειδικών μισθολογίων". Έτσι μετά από συνεχείς οχλήσεις αναγκάζεται η πολιτεία, έστω και καθυστερημένα, να αποκαταστήσει τις ζημίες.
Εμείς ελπίζουμε σύντομα να επιστραφούν και οι επιπλέον άδικες κρατήσεις, αποκαθιστώντας την άνιση επιβολή των οικονομικών μέτρων στους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας και των τριών όπλων του Στρατού.
 
Αναδημοσιεύουμε ακολούθως το αρχικό δημοσίευμα με τίτλο:
Eπιστροφή δώρου Χριστουγέννων σε 50.000 συνταξιούχους


 
 Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ επιστρέφει το κράτος σε περίπου 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς, μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στις συντάξεις τους αναδρομικά από την 1/8/2012, βρέθηκαν να παίρνουν πολύ πιο κάτω από τα 2.500 ευρώ που ήταν το ποσό πάνω από το οποίο είχε καταργηθεί η καταβολή δώρων από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο.
Στην πράξη, οι εν λόγω συνταξιούχοι "κέρδισαν" τα 400 ευρώ, επειδή οι μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις τους ήταν τόσο μεγάλες που τους έριξαν κάτω από το πλαφόν των 2.500 ευρώ και αυτόματα έγιναν δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων για το 2012, μια που οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων εφαρμόστηκαν από την 1η Αυγούστου 2012.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχετική με την παραπάνω είδηση είναι και η ανάρτηση της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://www.poaasa.gr/aitisi-katabolis-dorou-xristougennon-