Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση αποστράτων στη Θεσσαλονίκη



13 Μαρτίου 2013 και λίγο πριν το μεσημέρι, η Θεσσαλονίκη και οι ξαφνιασμένοι κάτοικοι και διερχόμενοι του κέντρου, παρατηρούν μπροστά στο άγαλμα του Ε.Βενιζέλου, μια διαφορετική συγκέντρωση. Στους κεντρικούς δρόμους ομάδες αποστράτων των όπλων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης για να δώσουν και πάλι ένα δυναμικό παρόν, μετά από αυτό της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα, για να εκφράσουν ειρηνικά, όπως τους αρμόζει, το μεγάλο παράπονο. Ένα παράπονο που δεν είναι άλλο από την άδικη στοχοποίηση των αποστράτων και των στελεχών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτών των αντιπαραγωγικών όπως τους είχε χαρακτηρίσει τέως κυβερνητικό στέλεχος, προφανώς γιατί ποτέ στην πολιτική του παρουσία δεν φρόντισε να μάθει τις πραγματικές συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντός των, τις επιπτώσεις στο οικογενειακό τους περιβάλλον και τη σχέση τους με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώραςου διαχειριζόταν μαζί με πλειάδα άλλων ομοίως σκεπτόμενων).
Και αυτή είναι δυστυχώς η στάση της πλειοψηφίας των πολιτικών, που πέραν του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν για την εξασφάλιση απαλλαγής στράτευσης ή ολιγοήμερης θητείας τους σε κάποια μονάδα της πρωτεύουσας και αργότερα για την απασχόληση συνοδών-οδηγών και άλλων καθηκόντων και για την ύπαρξη επαρκούς φρούρησης των πολιτικών τους γραφείων και οικιών, ΔΕΝ έχουν καμιά επαφή με τα όσα έχουν σχέση με το Στράτευμα και τα Σώματα Ασφαλείας. 
Αυτή τους η άγνοια, κατέστησε εύκολες τις αποφάσεις για τον οικονομικό μαρασμό των εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών και επιμελώς στοχοποίησε την κατηγορία αυτή των πολιτών, για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους στην εύρεση λύσεων που θα εξασφάλιζαν την δίκαια κατανεμημένη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην ανάκαμψη της χώρας.
Γι αυτή την άδικη επίθεση και δίωξη που συνεχίζουν να υπομένουν, συγκεντρώθηκαν τα μέλη Συνδέσμων και Ενώσεων αποστράτων της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή και όσων εκ των ενεργεία είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και την ισχυρή και δυναμική παρουσία των αντίστοιχων από την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Θράκη.
Οι συγκεντρωθέντες μετά από ολιγόλεπτο χαιρετισμό εκπροσώπων των Αποστράτων των τριών όπλων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, συνδικαλιστικού οργάνου των ε.ε. Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και την εντυπωσιακή ένστολη παρουσία αντιπροσωπείας του ΣΥΣΜΕΔ, ο Πρόεδρος του οποίου ξεσήκωσε με το λόγο του, κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα σε αντιπροσωπεία του Υπουργού.
Ο Σύνδεσμός μας έδωσε το παρόν τόσο στον οργανωτικό τομέα, όπου συμμετείχε δια του Προέδρου του κ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ Παύλου και του Ταμία κ.ΣΑΚΟΝΙΔΗ Γεώργιου στην Ομάδα Συντονισμού, όσο και στην συγκέντρωσηορεία με το Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας παράλληλα την Πανελλήνιο Ομοσπονδία Αποστράτων Αστυνομικών. (Σ.Σ.)

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από όλα τα στάδια της εκδήλωσης.