Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί έναν σύγχρονο Οργανισμό παροχής κοινωνικού έργου, όπου με το κύρος και την αξιοπιστία που έχει ανακτήσει, κερδίζει συνεχώς την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όμως, η εδραίωση αυτής της σχέσης αστυνομικού-πολίτη, δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ημέρας. 

Είναι απόρροια σκληρής, επίμονης και συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων, που πριν από εμάς μόχθησαν, κόπιασαν και κατάφεραν με το έργο και την προσφορά τους, σε βάθος χρόνου, να αναδείξουν και να καθιερώσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκείνου δηλαδή, που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια, την κοινωνική ομαλότητα, αλλά και την ανεμπόδιστη άσκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Γι’ αυτό το λόγο, η Πολιτεία, ως ένδειξη αναγνώρισης αυτής της προσφοράς, αλλά και θέλοντας να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος, καθιέρωσε την ημέρα εορτασμού των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, ασφαλώς και δεν είναι τυχαία, καθώς όπως η εκκλησία μας, τιμά όλους τους χριστιανούς που με το έργο τους ή τη μαρτυρία τους προσέφεραν στον Χριστιανισμό, έτσι και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει το σεβασμό στο έργο, που με θυσίες και αυταπάρνηση παρείχαν όλοι οι απόστρατοι αστυνομικοί. Η ημέρα αυτή, λοιπόν, είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους προκατόχους μας, αλλά και ημέρα αναγνώρισης του χρέους μας να σεβαστούμε τις παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με μεγαλύτερη προσήλωση στο σκοπό που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε. Σε αυτή την καθημερινή και δύσκολη προσπάθεια, σας νιώθουμε δίπλα μας. Νιώθουμε ότι δεν είστε αποκομμένοι από τα δρώμενα και τις εξελίξεις, αλλά αντιθέτως συνοδοιπόροι και συναγωνιστές. Η εμπειρία σας είναι ιδιαιτέρως 2 χρήσιμη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίησή της επ' ωφελεία του Σώματος.

 Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω λοιπόν την ημέρα αυτή, να σας διαβεβαιώσω, ότι πάντοτε θα αποτελείτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας στον καθημερινό μας αγώνα, για μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, δημοκρατική, που σέβεται και υπερασπίζεται τον πολίτη. Όλοι εμείς, οι εν ενεργεία συνάδελφοί σας, είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς που υπηρετήσατε και εξακολουθείτε, από άλλο χώρο και με άλλο τρόπο, αλλά με τον ίδιο πάντα ζήλο, να προσφέρετε στο Σώμα. Εύχομαι και πιστεύω να αποδειχτούμε άξιοι συνεχιστές της Ιστορίας μας.


Χρόνια σας πολλά!