Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ




   Ενημερώνουμε τα μέλη του Συνδέσμου μας και τους λοιπούς αναγνώστες μας, ότι οι αναρτήσεις μας και στο επόμενο διάστημα θα είναι περιορισμένες στην αρχική φιλοσοφία της σελίδας, δηλαδή με κυρίαρχο σκοπό να προβάλλονται πρωτίστως οι δράσεις του Συνδέσμου, θέματα που αφορούν στους αποστράτους και ακολούθως η επικαιρότητα στο μέτρο που και αυτή μας αφορά και άλλα θέματα.

   Στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζεται και το θέμα της πανδημίας του covid-19. Οι όποιες αναρτήσεις μας θα είναι προσεγμένες, βασιζόμενες σε όσες πληροφορίες προέρχονται από επίσημους φορείς και την επιστημονική κοινότητα. 


   Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωση και όχι να σπείρουμε πανικό με ανακρίβειες ή να φανούμε πολυπράγμονες και παντογνώστες, πολλώ δε μάλλον δεν μας απασχολεί το θέμα των “like”, αλλά η ενημέρωση που καθρεφτίζεται στον τίτλο της σελίδας μας «Λόγος ευθύνης».

   Στο πλαίσιο αυτό συνιστούμε να ενημερώνεστε  από έγκυρες πηγές και να μην υιοθετείτε – μεταφέρετε απόψεις που δεν τυγχάνουν επιστημονικής βάσης.

   Η κρίση δίνει ευκαιρία σε επιτήδειους να γράψουν και να διαδώσουν ανακρίβειες για να εξυπηρετήσουν τα κίνητρά τους και να αποκομίσουν ίδιον όφελος.

   Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με όσα διαβάζουμε, πολύ δε περισσότερο με όσα προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερη εντύπωση, αρχής γενομένης από  τους πηχυαίους  τίτλους  τους.

   Διανύουμε μια σοβαρή κρίση που αφορά στην υγεία μας αλλά και μια ίσως ακόμα πιο σοβαρή κρίση που αφορά στα εθνικά μας θέματα, με την συνεχώς προκλητική «κακή γείτονα» χώρα Τουρκία, να δυναμιτίζει τις όποιες προσπάθειες της χώρας μας για ειρηνική συνύπαρξη.

   Η σκέψη μας είναι δίπλα σ’ όσους δίνουν τον αγώνα που τους ανατέθηκε για τη φύλαξη της χερσαίας και θαλάσσιας συνοριογραμμής, που  τον κάνουν ομολογουμένως καλά και με αυταπάρνηση.

   Δεν παραβλέπουμε και τις προσπάθειες όλων όσοι δίπλα μας αγωνίζονται στο πεδίο της ασφάλειας των πολιτών και της υγείας.

   Η δική μας συμβολή για την επιτυχία της αντιμετώπισης των κρίσιμων ωρών είναι να πειθαρχήσουμε και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της πολιτείας και των επιστημόνων, ώστε να μην οδηγηθεί η πολιτεία απ’ την επίκληση της συνεργασίας μας, σε ακόμα αυστηρότερα μέτρα.

  

   Μένουμε σπίτι, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.



  Ετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα, για να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα.

   (Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αναρτήσεις που δεν έγιναν έγκαιρα, λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του γραφείου στο πλαίσιο της ανακαίνισής του)
  

Ευχαριστούμε για την κατανόηση
   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

    Ο διαχειριστής της σελίδας