Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη


Με τις δέουσες τιμές και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έλαβε την πρωτοβουλία και ανέγειρε το Μνημείο που σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους Αστυνομικούς που με κόστος ζωής διαφύλαξαν την δημόσια ειρήνη και την ασφαλή κοινωνική διαβίωση, αγωνιζόμενοι για μια Πολιτεία ευνομίας, δημοκρατίας και ισότητας».
Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος κ.κ. Αθηναγόρας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προϊστάμενοι και εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων,  Πρόεδροι και εκπρόσωποι ενώσεων εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά την ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρου ΤΣΑΪΡΙΔΗ, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων προσκεκλημένων.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από κοινού από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, και τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Εν ακολουθία, κατατέθηκαν στεφάνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  συναδέλφων μας.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Σύνδεσμός μας, ο οποίος παρέστη με 4μελή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.Σακονίδη Γεώργιο ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο.


Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!
   
Αθάνατοι!