Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην ώρα του καθήκοντος Αστυνομικούς

Όπως καθιερώθηκε εδώ και χρόνια, πραγματοποιήθηκε κι εφέτος το Α΄ Ψυχοσάββατο, 5 Μαρτίου, στις έδρες των Αστυν. Δ/νσεων μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αστυνομικών οι οποίοι ηρωικά θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, υπεραμυνόμενοι του όρκου τους, στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη Θεσσαλονίκη σε μια λιτή τελετή, το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου που βρίσκεται εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.  
Για πρώτη φορά κλήθηκαν και έδωσαν το παρόν συγγενείς των συναδέλφων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ.Σακονίδης Γεώργιος και τα μέλη κ.κ.ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ Αντώνιος, ΝΤΟΜΑΖΗΣ Μαργαρίτης και ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σωτήριος.


Το παρόν από τη φυσική ηγεσία του Σώματος στη Θεσσαλονίκη έδωσαν ο Γεν. Επιθεωρητής Αστυν. Β.Ελλάδος Αντιστράτηγος ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο Γεν. Αστυν. Δ/ντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, ο Γεν. Περιφερ. Αστυν. Δ/ντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος ΣΑΝΔΡΟΣ Θωμάς, ο Α΄ Βοηθός Γενικού Ταξίαρχος ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ Φώτιος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ, ο Υποδιευθυντής της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Αστυν. Διευθυντής ΝΤΕΛΗΣ Στυλιανός, ο Βοηθός Κεντρικής Μακεδονίας Αστυν. Διευθυντής ΤΣΑΚΙΡΗΣ Θεολόγης και ο Διευθυντής της Υποδ/νσης Εγκλημ. Ερευνών Βορείου Ελλάδος Αστυν. Δ/ντής ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας,  της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., της  Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο πρώην Βουλευτής κ.Ψωμιάδης Παναγιώτης,  Αστυνομικοί και πολίτες.

 ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ Η ΜΝΗΜΗ.....