Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Εορτασμός 40 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου


 

 Εκδηλώσεις

3ης και 4ης

Νοεμβρίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, τιμώντας την 40χρονη πορεία του, πραγματοποίησε διήμερο εκδηλώσεων την 3η και 4η Νοεμβρίου 2023, όπως είχε προαναγγελθεί και σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα.


"Φεβρουάριος 1983 και σαράντα δύο(42) απόστρατοι της Χωροφυλακής, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός σημείου αναφοράς για την οικογένεια των αποστράτων, ως συνέχεια της συνύπαρξής τους στην ενέργεια, αποφασίζουν και κάνουν το μεγάλο βήμα για την ίδρυση του Συνδέσμου.


Μια ανοιχτή αγκαλιά που υποδέχεται έκτοτε ως μέλη, απόστρατους αδιακρίτως βαθμού αποστρατείας και ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε εποχής, συμπληρώνοντας  με αξιοπρέπεια 
40 χρόνια δίπλα στους απόστρατους, για τους απόστρατους.

Ο Σύνδεσμός μας, βίωσε τη νιότη του, εόρτασε τη δημιουργικότητα των 30 του χρόνων το 2013, γιορτάζει φέτος την ωριμότητα των 40 χρόνων του και κοιτάζει με ελπίδα το δρόμο προς τη σοφία των 50 του.

Κι όλα αυτά τα στοιχεία, είναι στοιχεία που προσδοκούμε να επαναληφθούν από νεότερα μέλη, που με σεβασμό στο παρελθόν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα έρθουν να μας διαδεχθούν στο εγγύς και απώτερο μέλλον, στελεχώνοντας τα Διοικητικά Συμβούλια για να αφήσουν τη δική τους παρακαταθήκη". 

Την 1η ημέρα η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία όσων εκ των προσκεκλημένων μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και απέστειλαν χαιρετισμό, οι: Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ.Οικονόμου Ιωάννης, Υφυπουργός Υγείας κ.Βαρτζόπουλος Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ.Λογοθέτης Μάνος, Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μαυρόπουλος Λάζαρος, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας Απόστολος, τ.Υπουργός και νυν βουλευτής κ.Καλαφάτης Σταύρος.

  Παρέστησαν εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Συνδέσμου, ο Αρχιμανδρίτης κ.κ.Παντελεήμων ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβα, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κα Ευθυμίου Άννα, κος Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, κος Κούβελας Δημήτριος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, 

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Μπουλούμπασης Χρήστος,
Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και Συνδέσμων Αποστράτων λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Σωμάτων του Στρατού, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φλώρινας κος Παπαμιχαήλ Αναστάσιος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαϊας κος Βοργιάς Κων/νος με μέλος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της ¨Ενωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης κος Αναστασιάδης Γεώργιος μετά μελών του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών κος Μπέττας Δημήτριος, 

ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σερρών κος Τσερτσίδης Σοφοκλής με το σύνολο του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πιερίας κος Αδαμόπουλος Δημήτριος μετά μέλους του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγρινίου κος Τσούνης Δημήτριος μετά μελών του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χαλκιδικής κος Παπουτσής Κων/νος.

Με Συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ.Σαββίδη Στέργιο, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ακόλουθη σειρά:

1) Χαιρετισμός από Εκπρόσωπο Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμωνα,

2) Χαιρετισμός από Γενικό Αστυν.Δ/ντή Θεσ/νίκης, Υποστράτηγο Μπουλούμπαση Χρήστο,

3) Χαιρετισμός - Ομιλία Προέδρου Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής κ.Μπάμιατζη Αντώνιου,  Αντιστρατήγου ε.α.,

4) Διάλεξη κ.Κρουσόβαλη Αλέξανδρου, Αστυν.Δ/ντή ε.α. με θέμα: "Η συμβολή της Χωροφυλακής στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών".





5) Διάλεξη κ.Παπαπροδρόμου Γεώργιου, Αντιστρατήγου ε.α. με θέμα: "
Η Κυβερνοασφάλεια ως προτεραιότητα στην καθημερινότητα μας"

6) Απονομές αναμνηστικών - τιμητικών πλακετών στους: α) ομιλητές κ.κ.Κρουσόβαλη Αλ. και Παπαπροδρόμου Γ., β) στους κ.κ. Τζιώτζιο Γρηγόριο και Τζιώκο Ευάγγελο ως διατελέσαντες μέλη Διοικητικών Συμβουλίων στο παρελθόν, για την προσφορά τους, γ) στους κ.κ.Κολλάρα Αριστομένη, Μπίσκα Γεώργιο,  Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο, Ζαφείρη Σοφοκλή και Καρδούλα Δημήτριο για την πολυετή και με συνέπεια παρουσία τους ως μέλη του Συνδέσμου και δ)στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την υποστήριξη των εκδηλώσεων.

7) Επίδοση αναμνηστικού λαβάρου του Συνδέσμου στους Προέδρους των Συνδέσμων/Ενώσεων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας που παρέστησαν 

8) Ξενάγηση στην έκθεση κειμηλίων και ιστορικών αντικειμένων του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και 

9) Παράθεση μικρής δεξίωσης στους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε στα συνημμένα αρχεία ή να παρακολουθήσετε μέσω των συνδέσμων ολόκληρη ή κατά μέρος την εκδήλωση.

Η 2η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους  ε.ε. και ε.α. Αστυνομικούς, που έχασαν τη ζωή τους κατά τους εθνικούς αγώνες, την εκτέλεση του καθήκοντος ή εν καιρώ ειρήνης από διάφορα αίτια.

  Στο μνημείο του Συνδέσμου, επί της Λεωφόρου Στρατού, έναντι του Γ΄ Σ.Σ., τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, με τη συμμετοχή αγήματος του Σώματος και μπάντας του Τμήματος Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από: α) τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Σκλάβο Σπυρίδωνα, εκ μέρους του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, β) τον Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α.  κ.Παπαμιχαήλ Αναστάσιο και γ) τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ.Μπάμιατζη Αντώνιο, Αντιστράτηγο ε.α..

Η εκδήλωση έκλεισε κατά το τυπικό με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Το μνημείο που είναι έργο του γλύπτη Ευθύμη Καλεβρά, ανεγέρθηκε προς τιμήν των  εκτελεσθέντων ανδρών Χωροφυλακής από τις αρχές κατοχής, για την αντιστασιακή τους δράση κατά την περίοδο 1941-1944 και κατ' επέκταση όλων όσων έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος,     με δαπάνες του Συνδέσμου και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης.





Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τη βιντεοσκοπημένη εκδήλωση, ολόκληρη ή κατά μέρος ή να διαβάσετε τα σχετικά κείμενα και στη συνέχεια ακολουθεί αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό.(ακολουθείστε τη γνωστή διαδικασία: κλικάρετε πάνω στον τίτλο και μετά τον σύνδεσμο που εμφανίζεται)
 

Βιογραφικό σημείωμα Κρουσόβαλη Αλέξανδρου

Βιογραφικό σημείωμα Παπαπροδρόμου Γεώργιου


Κείμενο ομιλίας Προέδρου Συνδέσμου, Μπάμιατζη Αντώνιου

Κείμενο διάλεξης Κρουσόβαλη Αλέξανδρου

Κείμενα-παρουσίαση διάλεξης Παπαπροδρόμου Γεώργιου


Βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης της 1ης μέρας 3/11/23

Βίντεο προσέλευσης προσκεκλημένων

Βίντεο χαιρετισμού Αρχιμανδρίτου Παντελεήμωνος

Βίντεο χαιρετισμού Γ.Α.Δ.Θ. Υποστρατήγου Μπουλούμπαση Χρήστου

Βίντεο ομιλίας Προέδρου Συνδέσμου Μπάμιατζη ΑντώνιουΜπάμιατζη

Βίντεο διάλεξης Κρουσόβαλη Αλέξανδρου

Βίντεο διάλεξης Παπαπροδρόμου Γεώργιου

Βίντεο με απονομές πλακετών & λαβάρων