Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Παιδική πορνογραφία σε έξαρση..

 
  Συνεχίζουν, δυστυχώς, να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα περιστατικά παιδικής πορνογραφίας. Σε ορισμένα από αυτά, η έρευνα οδηγεί και σε επιπλέον αδικήματα, όπως προκύπτει και σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις.
  Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στα οποία έβαλε τέλος η δράση της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, αναδημοσιεύουμε τις σχετικές ειδήσεις για να αναδείξουμε και από τη σελίδα μας, το διαρκώς αναπτυσόμενο φαινόμενο. Ανησυχούμε και προβάλουμε το θέμα για να τονίσουμε την ανάγκη επαγρύπνισης κάθε υγιούς ανθρώπου.
  Είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη να εντοπίσουμε όλοι στο κοινωνικό ή εργασιακό μας περιβάλλον τέτοιες δράσεις, μια που αυτές δεν κάνουν διάκριση σε πρόσωπα και ρόλους. Εμφανίζονται άτομα υπεράνω υποψίας, άτομα της διπλανής πόρτας, κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου  που μας εκπλήσσουν με την ανωμαλία που τους διακατέχει.
  Ας δώσουμε περισσότερη προσοχή στους χώρους που κινούνται τα παιδιά, να μιλάμε με αυτά για να εντοπίσουμε περίεργες συμπεριφορές και πρώτα από όλα, να αφαιρέσουν όλοι τις φωτογραφίες των παιδιών από τους διάφορους ιστότοπους, όπου με ιδιαίτερη αφέλεια πολλοί ανεβάζουν φωτογραφίες ημίγυμνων ή γυμνών παιδιών. Για τους ανώμαλους τίποτα από αυτά δεν είναι αδιάφορο και αν δεν θέλει κάποιος να δει τη φωτογραφία του παιδιού του να κυκλοφορεί σε περίεργες σελίδες ή έντυπα, να περιοριστεί στις δικές του προσωπικές στιγμές και να μην εκθέτει ανήλικα οποιασδήποτε συγγένειας.
  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες με μεγάλο δείκτη επιτυχίας, αλλά χρειάζεται και η δική μας συμβολή. (Σ.Σ.)


Συνελήφθη γυμναστής στα Βασιλικά για παιδική πορνογραφίαΣυνελήφθη γυμναστής στα Βασιλικά για παιδική πορνογραφία
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Γυμναστής ομάδας μπάσκετ στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης συνελήφθη από την αστυνομία για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.
Μάλιστα ο 46χρονος προπονητής του Συλλόγου φέρεται ότι βιντεοσκοπούσε και τους αθλητές που προπονούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος εντοπίστηκε έπειτα από μία παραγγελία ενός DVD με πορνογραφικό περιεχόμενο και πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοχή του γυμναστή βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται γυμνός ένας από τους αθλητές του συλλόγου.
Ο 46χρονος μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε ν' απολογηθεί στον ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Ο προπονητής βίαζε ανήλικα αγόρια και το τραβούσε σε βίντεο!

Μετά την Κρήτη, τώρα και στη Βόρεια Ελλάδα, οι γονείς συγκλονίζονται από μια μεγάλη υπόθεση παιδεραστίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η σύλληψη του 46χρονου για παιδική πορνογραφία, όμως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, αποκαλύπτουν ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή.
Σύμφωνα με το bloko.gr, ο 46χρονος προπονητής ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε από το δήμο ως προπονητής σε ομάδα παιδιών στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται για βιασμούς αγοριών, βιντεοσκόπηση των απεχθών πράξεων και διακίνηση τους στο διαδίκτυο μέσω chat rooms!
Η σύλληψη του, έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία Shadow Das, κατά την οποία έχουν συλληφθεί 7 άτομα.
Πληροφορίες λένε ότι στο σπίτι του, που ήταν "παγιδευμένο" με κλεισυό κύκλωμα τηλεόρασης, βρέθηκαν 75 dvd με βιασμούς παιδιών, σημαντικό μέρος των οποίων φέρεται ότι έχει διακινηθεί στο ίντερνετ.
Οι αρμόδιες αρχές, έχουν ζητήσει την εισαγγελική άδεια για δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών του...


 Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία - ένας ανήλικος κι ένας αρχιλοχίας του στρατού     

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012

Ένας 17χρονος κι ένας 42χρονος αρχιλοχίας του στρατού συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Βόρειο Ελλάδα, για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Συνελήφθη προχθές (20.06.2012) το πρωί, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 17χρονος μαθητής, για κατοχή και διακίνηση ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω «chat-rooms» του διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 17χρονου. Διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Κατερίνη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δεκάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Την ίδια μέρα το πρωί συνελήφθη, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.
Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε «κατεβάσει» μέσω του διαδικτύου, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε περιοχή της Ροδόπης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ, με εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην αρμόδια Στρατιωτική Δικαστική Αρχή.