Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ για τις μειώσεις του 2014

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ΨΗΦΙΣΜΑ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ της Ε.Α.Α.Σ. Το "ψήφισμα" αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης για εξαίρεση των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. από τον προγραμματισμό μειώσεων αποδοχών για το 2014. 
Παραθέτουμε για ενημέρωση ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:    

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Κύριο
Χρήστο Σταϊκούρα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

   Με τις δημόσιες δηλώσεις του κ.Πρωθυπουργού, πληροφορηθήκαμε την απόφαση πλέον της κυβέρνησης, να μην προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. για το έτος 2014,

ΒΟΕΑ 2013....δίκαια τροποποίηση



Και για τους δικαιούχους του Β.Ο.Ε.Α. 2013, θα ισχύσει η μείωση της τιμής του μεριδίου στα επίπεδα του 2011. Δίκαιο αφού το ίδιο έγινε και στους δικαιούχους του 2012. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν υπόψη τους τη μείωση κατά 25%  και όχι κατά 47,5%. 

Τα παραπάνω προκύπτουν

Νέα μείωση μερίσματος από το Μ.Τ.Σ.


Ακόμα μια μείωση στο μέρισμα του Ταμείου, έρχεται να προστεθεί στις παράλογες μέχρι σήμερα μειώσεις που μας επιβλήθηκαν, ελαφρά τη καρδία. 
Δοκιμάζουν άραγε τις αντοχές και την ανοχή μας; Δεν κατανοούν πως οι γελοίες πλέον δικαιολογίες δεν γίνονται αποδεκτές και πως πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και τις όποιες δεσμεύσεις τους πέραν των συνεχόμενων "κεφαλικών φόρων"; 
Η προσφιλής τακτική των αναδρομικών και αυτή τη φορά δε ξεχάστηκε. 
Η κόσμια συμπεριφορά μας, έχει παρεξηγηθεί και η εγκράτεια σε χαρακτηρισμούς όποτε "αρθρογραφούμε" ή συνομιλούμε εκλαμβάνεται ως αποδοχή. Μας ωθούν σε ενέργειες που δεν συνάδουν στον χαρακτήρα μας. Η οργή και η απελπισία είναι κακοί σύμβουλοι, όμως υπό τις κατάλληλες συνθήκες είναι τα μόνα που ακούγονται. Ας προσέξουν και ας επανορθώσουν σύντομα.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ταμείου για ενημέρωσή σας: 

24/9/2013 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θεμελίωση, αποδοχές και άλλα συναφή...

   Πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για το πότε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, τι συμβαίνει με τα επικουρικά και άλλα συναφή προς τη συνταξιοδότηση θέματα.
Από την έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε και σας κοινοποιούμε την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, για να αποκτήσουν όσοι ενδιαφέρονται μια πρώτη άποψη για τα ισχύοντα.
  Το θέμα της αποστρατείας αφορά τον καθένα χωριστά και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να στηρίζετε τις αποφάσεις σας μόνο σε όσα δημοσιεύονται. Οι αλλαγές σε διατάξεις αποτελούν συχνό φαινόμενο και καλόν είναι μετά την ανάγνωση οποιασδήποτε ανακοίνωσης, ανάρτησης, δημοσιεύματος, να ζητάτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού να σας πληροφορήσουν για τα ισχύοντα.
Η δική μας αναφορά στο θέμα αποτελεί απλά μια πρώτη πληροφόρηση, η οποία εμπλουτίζεται με άλλες αναρτήσεις, εφ' όσον υπάρξουν νεώτερα που θα επηρεάσουν τα αναφερόμενα σ' αυτήν.
Καλή ανάγνωση...
  

 Τίτλος ανάρτησης στην Πηγή:


Τα νέα όρια ηλικίας Αστυνομικών-Στρατιωτικών. πίνακες, επικουρικά, υπολογισμός σύνταξης και εφάπαξ, αναλύσεις..

Όρια ηλικίας Αστυνομικών-Στρατιωτικών

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική [...] 
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου [...]
ψαλμωδίες γλυκές με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι. 
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι [...]
 με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων. 
Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του Ύμνου. 
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου».
                            ( «Άξιον εστί» Οδ.Ελύτη) 


Οι στίχοι αυτοί, είναι η καλύτερη εισαγωγή, για να ένα κείμενο - αναφορά στην ελληνική γλώσσα, με αφορμή μια ακόμα "επιστημονική άποψη" της γνωστής πλέον ένεκα των δηλώσεών της (και ευνοημένης από το στρεβλό εκλογικό σύστημα) κας Ρεπούση. 
Η μεταξύ άλλων πρότασή της για κατάργηση της διδασκαλίας των "αρχαίων ελληνικών" που εξομοίωσε με τα λατινικά ως νεκρή γλώσσα, ενόχλησε, εξόργισε και προβλημάτισε ποικιλότροπα την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Θα περίμενε κανείς από μια εκπαιδευτικό, να είναι υπέρμαχος της διδασκαλίας των αρχαίων, όμως μας εξέπληξε ως συνήθως. Ήταν μια πρόταση που τάραξε τις ανενεργές συνειδήσεις των ταλαιπωρημένων πολιτών, που χαμένοι στο οικονομικό αδιέξοδο και ανάμεσα στα "Ε" της Εφορίας προσπαθούν να προσδιορίσουν την πορεία τους στον επερχόμενο χειμώνα. Ίσως αυτή να είναι και η μόνη θετική επίδραση στον προσβεβλημένο λαό. Η αφύπνιση.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση για πόρους του Μ.Τ.Σ. και μέσω πιστωτικής κάρτας...!!!


     Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, για την δεινή οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Σ.. 
  Απαίτηση όλων, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η απύθμενη τρύπα στο Ταμείο, ήταν και είναι να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την κατιούσα πορεία του και να αποδοθεί δικαιοσύνη που θα επιβάλει πέραν των ανώτατων προβλεπομένων ποινών και την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων (σε περίπτωση κατάχρησης) ή απόδοσης κατά το μερίδιο ευθύνης ενός εκάστου (μέσω κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων π.χ.), των χρηματικών ποσών που "έκαναν φτερά". Έτσι εξυπηρετείται η εξυγίανση του Ταμείου αλλά και η αίσθηση δικαίου του λαού που φωνάζει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα".
  Πέραν τούτου όμως υπάρχει η αδήριτη ανάγκη να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και συνθήκες αναστήλωσης της ευρωστίας του Ταμείου και ανάδειξής του σε αξιόπιστο πόρο, που θα αποδίδει απόλυτα ανταποδοτικά ποσά, χωρίς περικοπές, ώστε να ενισχυθεί το χαμηλό πλέον εισόδημα των εν αποστρατεία μερισματούχων του. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός ύπαρξής του.
   Το κείμενο που ακολουθεί κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 6-9-2013

Η καλοκαιρινή ραστώνη έληξε και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, κάνουν την επανεμφάνισή τους δυναμικά, ανασυνταγμένες, διεκδικώντας δίκαια την αξιοπρεπή τους διαβίωση και μια χαραμάδα ελπίδας για την επόμενη μέρα. 
Ένα θερμό φθινόπωρο αναμένεται μέσα από ποικίλες πηγές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και κυρίως το μέλλον μας και η σκέψη ενός ψυχρότερου χειμώνα στις οικίες των περισσοτέρων, κινητοποιεί τις οργανώσεις των εργαζομένων σε σχεδιασμό και υλοποίηση διαμαρτυριών και ήπιων δράσεων, που εκδηλώνουν την αντίθεση στα ήδη σκληρά μέτρα αλλά και σε κάθε σκέψη για επιβολή νέων επαχθών,  ως ελάχιστη πρώτη κίνηση, ανώδυνη, στα πλαίσια ενδεχομένως κλιμακούμενων δράσεων. Τα αποτελέσματα ίσως να είναι αναμενόμενα αρνητικά, όμως η κινητικότητα επιβάλλεται αν θέλουμε να δείξουμε πως ο μουδιασμένος λαός που αντιμετώπισαν παρά την επιβολή των ποικίλων εισπρακτικών μέτρων, δεν είναι διαθέσιμος να οδηγηθεί στην εξαθλίωση.