Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ετήσιες(οικ.έτ.2013) Βεβαιώσεις Μερίσματος του Μ.Τ.Σ.

Μετά από την έντονη ανησυχία των φορολογουμένων που είναι δικαιούχοι μερίσματος του Μ.Τ.Σ., για την καθυστερημένη αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων, το Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση με το ακόλουθο περιεχόμενο: 
Το ΜΤΣ ανακοινώνει στους μερισματούχους του, ότι οι Ετήσιες Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση ΜΤΣ & ΕΚΟΕΜΣ, του οικονομικού έτους 2013 θα αποσταλούν στους δικαιούχους στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους.

B.O.E.A. - Δικαιούχοι Σεπτεμβρίου 2010 - Δεκέμβριο 2012

Συνέχεια στο θέμα της χορήγησης των Β.Ο.Ε.Α., με το νεότερο δελτίο τύπου του Μ.Τ.Σ. της 21-5-2013. Δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι σχετικές καταστάσεις, μέχρι την ώρα της σύνταξης της παρούσας ανάρτησης, αλλά το θέμα είναι υπό παρακολούθηση και θα επανέλθουμε σε θετική περίπτωση.                                                                                    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΤΣ)

  Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση τους μήνες Σεπτέμβριο του έτους 2010 έως και Δεκέμβριο του έτους 2012 , τα παρακάτω:

α. Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή – courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, έως 10 Ιουνίου 2013.

β. Να προβούν άμεσα στον έλεγχο των λογαριασμών τους (Γενική ή Αγροτική Τράπεζες),

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πάφρα του Πόντου, η ψυχή του αντάρτικου...

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε ένα χρόνο πριν με τον ίδιο τίτλο, στο blog "Τα λόγια της πένας" (http://talogiatispenas.blogspot.gr), με αφορμή την ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου και αποτελεί μια συνοπτική ιστορική αναφορά και παράλληλα μια πληροφόρηση-ερέθισμα για να συμπληρωθούν οι γνώσεις επί του θέματος, να ερευνήσουν περαιτέρω όσοι ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν όσοι δεν έτυχε να μάθουν για το θέμα της γενοκτονίας και να θυμηθούν όσοι παρασυρμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας "ξεχνούν" την καταγωγή τους και το χρέος στους προγόνους και τις χαμένες πατρίδες. Ανάλογη ιστορία και περιστατικά με όσα αναφέρονται στο κείμενο έχουν και άλλες περιοχές του ελληνικού Πόντου. Η Πάφρα απλά είναι ο "φάρος" και η ακατάπαυστη μνήμη των όσων έμαθα για την ποντιακή ιστορία, είναι το καντήλι που σιγοκαίει στο μνήμα....  (Στέργιος Σαββίδης)
 
 
 
  Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
 
Στη φετινή επετειακή μου αναφορά για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και πρώτη σ' αυτό το blog, θα σταθώ στην μεγάλη προσφορά αγώνα και αίματος των Ποντίων της Πάφρας. Αυτό χωρίς να υποβιβάζω ή να παραγκωνίζω την προσφορά του συνόλου των Ελλήνων του Πόντου, αλλά τιμώντας την καταγωγή μου και επικεντρώνοντας στον, κατά κοινή ομολογία, πυρήνα της ποντιακής αντίστασης στη διαφαινόμενη επιχείρηση εξολόθρευσης του ελληνισμού της περιοχής. Η 19η Μαΐου, είναι η θεσμοθετημένη από την ελληνική πολιτεία, ως ημέρα μνήμης και δεν είναι άλλη από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο ηγέτης των νεότουρκων και κατοπινός κυβερνήτης της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ, αποβιβάζεται στη Σαμψούντα του Πόντου για να αρχίσουν και πάλι  επιχειρήσεις εξόντωσης του ελληνοχριστιανικού στοιχείου της Οθωμανικής επικράτειας,  αυτή τη φορά στις αρχές του 20ού αιώνα.